Kungsbacka är en av de orter där man köper minst antal sexleksaker. Arkivbild.
Kungsbacka är en av de orter där man köper minst antal sexleksaker. Arkivbild. Bild: Stefan Berg

Kungsbacka bland de 30 mest pryda orterna

Kungsbacka är en av de orter i Sverige där man köper minst antal sexleksaker. Detta enligt försäljningsstatistik från e-handelsföretaget Sinful. Dessutom visar statistiken att åldersgruppen 65 plus köper mer än förr.

ANNONS

E-handelsföretaget Sinful som bland annat säljer sexleksaker har sammanställt statistik över sin försäljning för 2021. Årets siffror visar att Kungsbacka hamnar på listan över de 30 orter där man köper minst antal sexleksaker – närmare bestämt på plats nummer 22. Allra minst antal leksaker köps det i Salem och Upplands-Bro utanför Stockholm. De orter som å andra sidan toppar listan över var man köper flest sexleksaker är Kiruna och Karlskoga.

Trenden: Sexual wellness

En stor trend man ser i år och som Rune Kjelsmark, presschef på Sinful, tror att man fortsatt kommer se framöver är sexual wellness-produkter.

– Man ser det jättemycket bland våra varor, men också i det som våra leverantörer skickar till oss.

ANNONS

LÄS MER:Nathalie Danielsson - 2,3 miljoner följare och mobbad

Sexual wellness innebär enligt Rune Kjelsmark att det är mer fokus på att ta hand om hela kroppen än att bara få orgasm.

– Man vill ta hand om sig själv och sin kropp och använda produkter av bättre material. Det kan vara att man tar hand om sin hud eller tar ett bubbelbad och tänder ljus, och allt sådant är sexual wellness. Det är så mycket mer än bara en snabb orgasm.

Rune Kjelsmark, presschef på Sinful.
Rune Kjelsmark, presschef på Sinful. Bild: Lasse Hoej Nielsen

Försäljningen till äldre ökar

Statistiken visar också att personer som är 65 år och äldre köper fler sexleksaker än förut. 2021 har försäljningen till den här åldersgruppen ökat med 58 procent jämfört med förra året.

Rune Kjelsmark, presschef på Sinful, tror att det finns många förklaringar till varför äldre har börjat handla mer sexleksaker.

LÄS MER:Succén med fritt julbord för äldre tillbaka: ”Ett helt otroligt tryck”

– Det här ser vi inte bara i Sverige, utan i hela Skandinavien. Sexleksaker är mer mainstream än för några år sedan, så jag tror att de äldre har fått upp ögonen för leksaker nu.

Förutom glidmedel är de mest populära produkterna i den äldre åldersgruppen en G-punktvibrator, en penisvibrator och ett fjärrstyrt vibratorägg.

– Vi har sålt mycket glidmedel och det hjälper inte bara äldre, utan också yngre par, men kanske särskilt äldre, säger Rune Kjelsmark och fortsätter:

ANNONS

– Penisvibratorn kan man använda utan erektion. Och en del enkla leksaker som en penisring kan också vara till hjälp om man vill kunna behålla en erektion längre, det kan också vara bra för äldre män.

Mer om siffrorna

Sinful har sammanställt hur många köp man har gjort från respektive ort i Sverige och sedan tagit fram ett genomsnitt baserat på befolkningsstorleken. Detta har man sedan jämfört med hela riket.

I Kungsbacka var köpetalet 0,53. Detta innebär att man har gjort drygt hälften så många köp per capita som i hela Sverige.

I Kiruna, som är den ort i Sverige där man har köpt mest leksaker är köpetalet 2,55. Med andra ord har man i Kiruna gjort drygt 2,5 gånger så många köp som i hela Sverige.

Städer med färre än 2000 invånare har inte tagits med i sammanställningen.

Källa: Sinful

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS