Kungsbacka kommun har satt ut 20 skyltar på olika platser.
Nu har Kungsbacka kommun dragit i gång en tävling där man kan vinna en övernattning för två på Tjolöholms slott. Bild: Kungsbacka kommun

Kommunen vill minska trängseln med en tävling i naturen: ”Bra kombination”

I pandemitider har Kungsbacka kommun fått tänka om inför sommaren för att undvika trängsel. Nu har de dragit i gång en tävling för både invånare och besökare där man ska bege sig ut i naturen och leta rätt på en specifik skylt. Väl på plats ska man ta en selfie och lägga upp på sociala medier för att ha chansen att vinna en övernattning för två på Tjolöholms slott.
– Vi har hittat några platser som ligger lite skymundan men som samtidigt är väldigt vackra, säger Wendela Sanne Öhrnell, enhetschef på Kultur och Fritid.

ANNONS
|

Inför sommaren har Kungsbacka kommun tagit fram flera kampanjer för att få ut allt fler människor i naturen och samtidigt undvika att trängsel uppstår vid större knutpunkter.

– Grundtanken med alla kampanjer vi har i sommar är att uppmana invånare och besökare att undvika trängsel så gott det går. Men samtidigt vill vi självklart ha hit fler besökare, så det är en svår balansgång det där, säger Wendela Sanne Öhrnell, enhetschef på Kultur och Fritid.

LÄS MER:Kungsbacka växer mest i Halland – då passeras 100 000 invånare

En av kampanjerna som kommunen gick ut med i veckan handlar om en tävling där man ska bege sig ut i grönskan och leta efter en skylt som ligger gömd någonstans inom gränserna. Totalt finns det 20 skyltar utspridda på platser som enligt kommunen är värda att upptäckas.

ANNONS

– Vi har hittat några platser som ligger lite skymundan men som samtidigt är väldigt vackra. Man tänker oftast på havet men vi behöver få ut fler till skogar, sjöar och åkrar, där ingen kan trängas. Även ovana friluftsmänniskor kanske vill ta sig ut, säger Wendela Sanne Öhrnell.

Wendela Sanne Öhrnell har varit med och tagit fram idén om en tävling i kommunen och ute i naturen.
Wendela Sanne Öhrnell har varit med och tagit fram idén om en tävling i naturen. Bild: Kungsbacka kommun

Vinner en övernattning på Tjolöholm

Om man lyckas hitta en skylt ska man ta en så kallad selfie, en bild på sig själv tillsammans med skylten, och lägga upp den med taggen #visitkungsbacka.

Det är ingen tävling utan vinst, i potten finns det nämligen en övernattning för två på Tjolöholms slott och vinnaren dras i vecka 33.

LÄS MER:Tjolöholm öppnar upp för största picknickhelgen

Kommunen har redan sett ett intresse för tävlingen där det är några som har lagt upp bilder på sig själva på sociala medier.

– Jag tror att det kommer bli allt fler, det är en bra kombination av att använda sociala medier och samtidigt vara ute i naturen, säger Wendela Sanne Öhrnell.

Något som kommunen också vill lyfta fram är att välja andra platser i sommar om den man tänkt besöka redan är full.

– Det handlar om att man ska vara gatusmart och inte åka till besöksmagneterna under de allra soligaste dagarna, utan man kanske kan välja andra tider eller platser. Jag är helt övertygad om att vi alla kan hjälpas åt för att minska trängseln, säger Wendela Sanne Öhrnell.

ANNONS

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS