Högstadieeleven som slog skolkamraten angrep även en polis bakifrån medan han grep hennes kompis för narkotikainnehav.
Högstadieeleven som slog skolkamraten angrep även en polis bakifrån medan han grep hennes kompis för narkotikainnehav. Bild: Anders Ylander

Kände sig uttittad – knuffade omkull skolkompis och sparkade henne

En flicka på en av kommunens högstadieskolor tyckte att en annan tjej tittade på henne. Hon knuffade ner skolkamraten, drog henne i håret och sparkade på henne. Flickan döms nu för misshandel – och förgripelse mot tjänsteman.

ANNONS

Situationen uppkom i matsalen, då en tjej tyckte att en skolkamrat tittade på henne. Den nu dömda tjejen hävdar att offret provocerade henne genom att titta, och att hon då blev kränkt.

Det ska vara anledningen till att högstadieeleven flög på skolkamraten, och knuffade omkull henne, drog henne i håret, och slutligen sparkade på offret som låg på golvet.

Bildbevis på skadorna

Varbergs tingsrätt tycker dock att det inte ens utifrån den våldsamma flickans version går att anta att misshandeln föregicks av provokation.

Det finns fotografier som visar att offret fått rodnader och rivmärken efter misshandeln. Hon kände sig otrygg i skolan efter händelsen, och högstadieeleven döms nu att betala 12 700 kronor i skadestånd till henne.

ANNONS

I samma mål döms den kvinnliga högstadieeleven för förgripelse mot tjänsteman. Det skedde vid ett annat tillfälle, då hennes två manliga vänner blev stoppade med narkotika. Den ena mannen greps, varpå tjejen angriper polismannen bakifrån. Hon skriker också nedsättande saker till honom.

”Ville kanske ta en fika med polisen”

En av de andra männen döms samtidigt för hot mot tjänsteman, eftersom han plötsligt pratade om polismannens adress. Mannen menar dock att han inte hotade om våld, utan att han kanske tänkte ta en fika med polisen. Men han medger att han kan ha låtit arg, eftersom han var väldigt arg.

Båda männen döms till ungdomsvård, men mannen som hotade polisen ska dessutom göra ungdomstjänst i 45 timmar. Även den minderåriga flickan döms till ungdomsvård.

LÄS MER:Knarkliga åtalas – hade mängder av kunder i Kungsbacka

LÄS MER:Man hade en mindre djungel i sovrummet – åtalas för narkotikabrott: ”Det är inte mitt”

LÄS MER:Mer alkohol beslagtogs i Halland förra året

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS