SMHI:s meteorolog säger att det finns ett hopp om att det kan finnas snö till jul.
SMHI:s meteorolog säger att det finns ett hopp om att det kan finnas snö till jul. Bild: Mia Sandblom

Hopp om vit jul: ”Minusgrader och nederbörd”

Vit jul eller grön jul – det är frågan. De senaste prognoserna från SMHI visar att temperaturen kommer ligga under nollgrader till jul.
– Natten till julafton ska det komma nederbörd, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

SMHI har nu släppt sin nästa väderprognos för julhelgen – och det finns ett hopp om att det kan bli snö på julafton i Kungsbacka. Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI, bekräftar denna bild.

– Från torsdagskväll och vidare under natten till julafton ska det komma en mängd nederbörd i Kungsbacka och temperaturen förväntas ligga runt nollgrader, säger han och fortsätter:

LÄS MER:Kungsbacka bland de 30 mest pryda orterna

– Den senaste prognosen som vi har tagit del av visar att nederbörd kommer falla som regn men jag tror samtidigt att det kan övergå till blötsnö eller snö på julafton. Men som sagt, om nederbörd faller som snö får man vit jul i väst men om nederbörd däremot faller ner som regn blir det tyvärr ingenting, säger han.

ANNONS

Decembersol

I och med att det väntas komma nederbörd kommer det också vara molnigt på fredag förmiddag men efter det tvärvänder vädret. Förvisso kommer det vara låga temperaturer men klarare väder väntas.

LÄS MER:Jättelika Facebookgruppen styrs från Onsala: ”Vi vill ha en god ton”

– På kvällen drar sedan nederbörden bort och vädret klarnar upp. Både på juldagen och annandagen ser det ut att bli klarare med en hel del december sol att vänta för Kungsbackabor. Den är tunn men det är ändå sol, säger Erik Höjgård-Olsen.

Varnar för väglag

Med tanke på nederbörd och de låga temperaturerna skickar Erik Höjgård-Olsen en varning till alla som ska resa under julperioden.

– Nederbörd faller delvis på kalla väglag vilket kan förorsaka halka. De som ska resa för att hälsa på sina släktingar hoppas jag gör det under onsdagen och torsdagen. För väglaget kan bli besvärligt på julafton och halkrisken ökar, säger han.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS