Hon öppnar ny inredningsbutik i Kungsmässan

Jennie Bovin från Kungsbacka har under hela sitt yrkesliv varit i handelsbranschen, nu ska hon som franchisetagare styra över inredningsbutiken Boligheter i Kungsmässan.
– Känns så kul att få vara med från början och framöver, säger Jennie Bovin.

ANNONS
|

Solbrun och sprudlande möter Jennie upp utanför skalet som i september ska bli inredningsbutiken Boligheter, som tidigare finns i Malmö, Skövde, Värnamo, Borås, Västervik och Webbshop.

När diktafonen sätts på och den lilla röda lampan som indikerar på att den spelar in lyser, skojar vi om att det kunde vara ett förhör istället för en intervju.

– Jag är en riktig true-crime fantast så jag hade absolut kunnat låtsas att detta var i en film och att jag blir utfrågad om något annat, säger Jennie Bovin och skrattar.

LÄS MER:Nu stänger klassiska elbutiken – ”Ska inte stå här tills de får bära ut mig”

Hon berättar att hon av en slump såg att Boligheter sökte så kallade franchisetagare till butiken i Kungsbacka. Efter yio år som butikschef på en klädbutik i Kungsmässan så kände Jennie Bovin att det var dags att ta steget vidare.

ANNONS

– Jag känner att jag är redo att ta steget och göra något själv. Jag brinner verkligen för det, att få vara egen.

Om Jennie Bovin:

Ålder: 44 år

Bor: I en villa i Kungsbacka

Familj: Man och två döttrar på 11 och 13 år gamla

Intressen: Träning, familj, vänner och naturen

Allt ansvar men färdig affärsidé

Att vara franchiseägare innebär att man köper in sig i ett färdigt koncept. För Jennies del innebär det att hon driver butiken själv med personalansvar, ekonomi och allt annat som kommer omkring.

–Jag har också turen att ha en man som hänger med mig på det här, han är lite i bakgrunden och kommer vara behjälplig med det ekonomiska. Då han själv drivit eget företag så har han erfarenhet som inte jag har, säger Jennie och tillägger:

– Han har varit otroligt stöttande och peppande hela tiden. Det har gjort att jag har vågat ta det här steget. Jag har honom och vi är två som hjälps åt.

LÄS MER:Folkfest på Norra torg när Glennartz gör comeback

44 -åringen som mer eller mindre varit i service- och handelsbranschen sedan gymnasiet har en tydlig vision för vad hon vill att butiken ska utstråla.

–Alla Boligheter-butiker är väldigt inspirerande. Så det vill jag verkligen skapa. En inspirerande shoppingmiljö med superfin service, där man kan få bra hjälp.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag är ute i skogen och tränar varje morgon.

ANNONS

Varje morgon?!

– Japp, sex av sju dagar minst, säger hon och spricker upp i ett leende.

LÄS MER:Sommarbutiken på Tjolöholm avlastar ordinarie butiken

Balansgången mellan jobb- och familjeliv

Jennie Bovin är en ambitiös, driven och engagerad yrkesperson, och en familjekär mamma och hustru som privatperson. Trots att hon jobbar mycket säger hon att familjen värderar tid med varandra och med vänner.

– Det kommer bli mycket jobb och sena kvällar så det gäller att hitta kreativa sätt att använda tiden på. Jag kommer gå all-in samtidigt som jag också har två barn som behöver uppmärksamhet. Det är en balansgång man får hitta, säger Bovin.

Butiken kommer att öppna dörrarna i början av september och till dess är det mycket att fixa, bland annat så ska personal anställas.

LÄS MER:Saluhallen växer – satsar på stor ny avdelning

Vad kan du säga om stilen och de sortiment som Boligheter har?

– Det är väldigt stilrent och klassiskt, hög klass med exklusiv känsla. På så sätt passar det alla hem, för det finns något för alla. Boligheter har en grå tråd genom sitt sortiment och det är väldigt naturinspirerade färger som beige, vitt, trä och rotting.

”Kan inte riktigt förstå att jag får göra det här”

Jennie berättar att hon som butikschef kommer vilja att hennes personal är inkännande. Enligt henne är det få människor som uppskattar att personalen är rätt fram.

ANNONS

– Det är himla olika, jag vill bara gå själv och titta medan andra behöver vägledning. Jag kommer förespråka att man är lite lugn och fin, men att man hälsar och visar att man finns där om kunden behöver det. Oftast så märker man tydligt vilka som behöver hjälp och inte rätt fort.

Vad var din reaktion när du fick reda på att det är du som ska få driva butiken?

– Jag blev superglad verkligen, det känns som en dröm. Jag kan inte riktigt förstå att jag ska få lov att göra det här för det känns så himla roligt och jag är jätteglad att grundarna Anna och Oscar tror på mig, det har känts bra i magen hela vägen med de.

Än är det dock fortfarande lite semester, men i september kommer Jennie Bovin och hennes gäng i butiken stå klara och redo att uppfylla hennes dröm – driva en egen butik!

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS