Här kan du hämta upp mat med båten: ”En rolig grej”

I juni i år ordnade Daniel Vanpalo, ägare av Grevens och Bellis, en pick up point nere vid ån i innerstaden. Det innebär att Kungsbackaborna kan ta båten in för att plocka upp mat direkt från restaurangen och sedan bege sig i väg hemåt igen eller njuta av en picknick ombord.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeKungsbacka|

Under onsdagskvällen letar solen sig fram genom molnen och intill Kungsbackaån är det människor i rörelse. På Grevens Gastro i innerstaden är det många som äter middag, dricker och har en trevlig stund med familj och vänner. Oskar Laring och Simon Höckert sitter precis intill den färdigriggade scenen och ska bjuda på livemusik senare under kvällen.

– Sommaren är i gång med liveband och gästerna ökar markant. Jag tror att många har längtat efter att få komma ut igen, säger Daniel Vanpalo, ägare av Grevens och Bellis.

LÄS MER:Grönt ljus för bryggeri mitt i stan – så ska restaurangen se ut

På ån börjar en mindre motorbåt sakta med säkert närma sig restaurangen. Daniel Vanpalo ringer till sin kollega för att meddela att gästerna har anlänt till pick up pointen. En kort stund därefter dyker kollegan upp med två påsar med mat och hissar sakta ned dem med hjälp av en pinne. Från båten fångar gästerna upp maten och vänder sedan om för att bege sig i väg hemåt igen. Det blev dagens stora fångst.

Take away via båt.
Kungsbackaborna tar emot två påsar med mat från Grevens kök. Bild: Sanna Puoskari

I juni kunde man hämta upp mat med båten

Det var redan förra året som Daniel Vanpalo kom med en idé till Kungsbacka kommun om att införa platser för take away i innerstaden. Men det var något som inte gick att genomföra vid det tillfället. Ett år senare testade han igen, men denna gång blev idén till verklighet.

– Jag ringde till Jessica Blume (platsutvecklare på näringslivsenheten, Kungsbacka kommun, reds. anm) för att bolla några idéer om att ha en pick up point även nere vid ån. Efter det hjälpte hon mig med att sätta upp några rosa skyltar, säger Daniel Vanpalo.

LÄS MER:Hamburgerstället Diné Burger gör comeback till innerstan

Daniel Vanpalo.
Daniel Vanpalo är ägare av Grevens och Bellis – och är hittills ensam om att ha take away för båtar i innerstaden. Bild: Sanna Puoskari

Från juni i år kan man köpa take away-mat från Grevens kök och hittills är det några nyfikna Kungsbackabor som letat sig dit med sina båtar. Det har varit ungefär sex till sju stycken som hämtat lite enklare mat så som hamburgare eller räkmackor, för att sedan åka hemåt igen. Men det har också varit några som valt att stanna kvar för att ta del av livemusiken.

– Jag tror att många ser det som en rolig grej, man kanske ändå skulle ut och äta och tänker att man kan ta båten ut hit i stället, säger han och fortsätter:

– Det är nog många som bor här i närheten som kommer hit med sina båtar. Det kanske är lite för långt att åka från Onsala, men jag hoppas att den här idén har väckts till liv hos några båtägare.

LÄS MER:Ny boom för restaurangerna – svårt att hitta personal

Kommer ni att fortsätta med det här även nästa sommar?

– Ja varför inte, det kommer nog alltid att finnas där. Det är såklart trevligt när folk sitter inne i restaurangen och äter, men det kanske finns några som inte har den möjligheten och som föredrar att sitta hemma. Nu kanske vi kan nå ut till en ny publik, säger Daniel Vanpalo.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS