Grönt ljus för 84 nya lägenheter på Tingberget

Nu påbörjas bygget av nya bostäder på Tingberget i centrala Kungsbacka. Inflyttning är beräknad till våren 2025.
– Otroligt roligt att vårt långsiktiga arbete för en utveckling av Tingberget nu blir verklighet, säger Pär Karlsson, chef för fastighetsutveckling och projekt på Aranäs.

ANNONS
|

Det rör sig om tre punkthus med totalt 84 lägenheter som kommer att byggas i kvarteret Finken på Tingberget i Kungsbacka. Aranäs fastigheter är beställare och det är Peab som kommer att utföra uppdraget. Kontraktssumman uppgår till 182 miljoner kronor.

”Roligt att utveckla långsiktigt arbete”

– Otroligt roligt att vårt långsiktiga arbete för en utveckling av Tingberget nu blir verklighet och det känns väldigt roligt att förverkliga våra idéer i samarbete med en stark aktör som Peab, säger Pär Karlsson, chef för fastighetsutveckling och projekt på Aranäs.

”Stolt över förtroendet”

Även på Peab är man glad över att få vara med och utveckla området och säger i ett pressmeddelande att man är ”stolt över förtroendet” och att man ser fram emot samarbetet”. Vidare skriver man också att man är glad över att kunna bidra med sina kunskaper till att ”skapa ett Kungsbacka för alla.”

ANNONS

Bygget planeras att påbörjas omgående och inflyttning är beräknad till våren 2025.

Samtidigt som punkthusen uppförs så kommer kommer de redan befintliga lägenheterna i området att renoveras med start i januari 2023.

LÄS MER:Skenande materialpriser och räntehöjningar – så påverkas byggena i Kungsbacka

LÄS MER:Så ska Kungsbacka lysas upp i jul: ”Glesas ut”

LÄS MER:Bostadsmålet i Kungsbacka passerat: ”Alldeles för lite”

ANNONS