Glans och glädje på Kungsbackagalan: ”Stor ära”

På lördagskvällen gick för första gången någonsin Kungsbackagalan av stapeln. Priser och utmärkelser delades ut, och galans konferencier bjöd på ett otippat men uppskattat sångnummer.
– Alltså kul, det är inte ofta jag gör sådant här, säger fotbollsstjärnan Lotta Schelin.

ANNONS
|

Det var uppklätt och uppsluppet i foajen till Kungsbacka teater när den första Kungsbackagalan någonsin gick av stapeln på lördagskvällen. Idrottare, kultutövare, eldsjälar och föreningar skulle prisas, och många hade kommit för att skåda och delta i festligheterna.

– Äntligen kan vi göra det här efter att ha fått ställa in två år i rad. Men nu kan vi äntligen hylla Kungsbackas föreningar och människor inom idrott och kultur. Det finns de som har presterat resultat, men även vardagshjältar och föreningar som tagit steget till att bli hälsocertifierade, berättar Ulrika Granfors, chef vid förvaltningen Kultur och fritid.

Schelin: ”Stor ära”

Kvällens konferencier var ingen mindre än fotbollsstjärnan Lotta Schelin. Men hur är det, är hon från Kungsbacka?

ANNONS

– Nej, jag är från Kållered. Men nu bor jag i Forsbäck, säger hon med ett skratt.

Hur känns det att leda en sådan här gala?

– Alltså kul! Det är inte ofta jag gör sådant här så det är lite ovant. Men det känns bra och spännande och vi är ett bra gäng. Framförallt känns det roligt att få vara med på en sådan här gala för idrotts- och kulturutövare. Så det var en stor ära att bli tillfrågad, säger hon.

Dessutom skulle Lotta Schelin bjuda på något utöver det vanliga. Tillsammans med folkkäre Per Fritzell från After Shave framförde hon sången Shallow av Lady Gaga och Bradley Cooper (se filmklipp nedan).

Per Fritzell och Lotta Schelin bjöd på ett uppskattat nummer när de framförde sången Shallow av Lady Gaga och Bradley Cooper.

Styrka och allsköns konst

Men galans huvudpersoner var ändå alla de som kämpat inom föreningar, med sina idrotter eller med sitt kulturutövande. Och det var inte få priser och utmärkelser som delades ut. En rad idrottspersoner prisades i kategorin Kungsbackas mästare, basketföreningen Onsala Pirates utsågs till Årets förnyare, och kulturstipendiet delades mellan kontrabasisten Jacob Rolandsson och allkonstnären Sanna Wallander.

En som var nöjd efteråt var bmx-tjejen Helena Sund som var en av alla som tog emot pris.

ANNONS

– Det kändes jätteskönt. Jag har varit ganska ensam i detta, men senaste åren har vi ökat med 300 procent. Så det är kul, säger hon.

En annan pristagare var styrkelyftaren och guldmedaljören i junior-SM Markus Karlsson från klubben Pure Power.

– Jättekul. Junior-SM var 2020, så det är ju några år sedan nu som jag tog guld. Men det här väckte allt till liv igen.

Även parasimmerskan Lova Johansson fick ta emot ett pris, vilket gladde elitidrottaren.

– Det var verkligen jättekul. Jag har ju bara bott här i ett år ungefär, så det var en jättestor ära, säger hon.

LÄS MER:Linda tog bästa sommarbilden: ”Härligt kvällsljus”

LÄS MER:De vann Kungsbackas arkitekturpris: ”Riktigt stolta”

LÄS MER:Onsala BK vädjar om hjälp från kommunen: ”Vill bara att infrastrukturen ska fungera”

ANNONS