Första konsertkvällen på Tjolöholm: ”Succé”

Nöjd publik, nöjda artister och i det stora hela en fantastisk kväll. Ungefär så kunde första konsertkvällen på Tjolöholm summeras.
– Nu känns det som att sommaren har kommit igång, säger projektledare Emma Fröje som planerat evenemanget.

ANNONS
|

Det började dessutom med strålande väder. Och även om det svalnade av lite när solen började dala och vinden tittade in på området, så verkade såväl publik som personal stortrivas under årets första konsertkväll.

– Jag kan bara säga att det är stor succé. Vi har första konsertkvällen och det är en bra mix med blandad publik. Jag har inte tittat så mycket på programmet själv, men förstår att det är väldigt populärt. Och det är nog därför de här artisterna drar en så bred publik, säger Anna Sandberg som är restaurangchef på slottet.

Programmet som hon hänvisar till är inget mindre än Så mycket bättre, där båda kvällens artister medverkat. Först ut var sjönsjungande Moonica Mac, vars svala stämma allt som oftast fick hjälp av publiken som gärna sjöng med i låtarna. Avslutade kvällen gjorde Thomas Stenström som för inte längesedan fyllde Scandinavium i Göteborg. Och även om det var fullt på ståplats hade även en stor mängd besökare valt att slå sig ner lite längre bak i medhavda stolar, på bänkar eller på trappen till kaféet.

ANNONS

”Som i en Hobbit-film”

Några som placerat sig ytterligare en bit bak, var besökarna Helen Thonäng, Dan Leijon, Liselotte Olsson-Leijon, Lotta Larsson samt Anders Larsson. Under veckan håller de till i en stuga i Falkenberg, men hade valt att resa upp till Tjolöholm för en slottstur och sedan konsert.

– Det är helt fantastiskt här. Sagolikt. Som att komma in i en Hobbit-film, säger Dan Leijon.

– Och för min del var det första gången i Kungsbacka. Vilket fantastiskt fin innerstad, säger Liselotte Olsson-Leijon.

Ni har valt att hålla till lite längre bort än alla andra?

– Vi ser bättre här, det är bra volym, och vi har nära till tak i fall det börjar regna, säger Dan Leijon och får med sig nickar och skratt från de andra.

Ett annat gäng som traskade in några minuter in på första spelningen med stolar i händerna var Isabella Björkman, Sara Benson, Mathilde Bruhn och Stefan Johansson, samtliga ifrån Varberg.

– Vi är väl förberedda, säger Stefan Johansson och syftar till stolarna.

Vad eller vem lockar mest ikväll?

– Det är nog Thomas Stenström, fast vi gillar Moonica Mac också. Det ska bli jättekul att se båda, säger Mathilde Bruhn.

ANNONS

”Nu har sommaren börjat”

Mot slutet av Moonica Macs framträdande steg plötsligt jublet ytterligare när Thomas Stenström klev upp på scen för att gästa sin vän. De båda såg ut att trivas utmärkt inför storpubliken, och kemin var inte att ta miste på. En annan som trivdes var projektledare Emma Fröje.

– Det är verkligen jätteroligt. Nöjd publik, nöjda artister ... en väldigt trevlig kväll helt enkelt. Nu känns det som att sommaren har kommit igång på riktigt, säger hon.

LÄS MER:Kändistätt när Malmbergs Hundraåring hade premiär – ”Alla var där”

LÄS MER:Grillmästaren Jonas tipsar inför grillningen i sommar

LÄS MER:Kungsbackas mindre kända besöksmål – tips till semestern

ANNONS