Kändistätt när Malmbergs Hundraåring hade premiär – ”Alla var där”

Det var gott om kända ansikten i vimlet när Claes Malmbergs enmansföreställning ”Hundraåringen som som klev ut genom fönstret och försvann” hade stor galapremiär i Magasinet på Tjolöholm.
– Riktigt härlig stämning, detta är ju faktiskt en världspremiär, mös arrangören och promotorn Rickard Werecki.

ANNONS
|

Föreställningen bygger på Jonas Jonassons roman med samma namn, men ges nu för första gången på en teaterscen och i en rejält omarbetad version. För dramatisering och regi står Niklas Holtne, som jobbat intensivt tillsammans med Malmberg för att mejsla fram rollerna.

Malmberg spelar ensam och gör sammanlagt 27 olika karaktärer under drygt en och en halv timma på scenen. Förutom själva hundraåringen hinner Malmberg också med både Josef Stalin, Ronald Reagan och Tage Erlander, tillsammans med en Mc-ledare som kallas Gäddan och en elefant som heter Sonja. Och några till, ska sägas.

Härligt och fullsatt

Enligt uppsnacket från genrepet så ska föreställningen motsvara de minst sagt höga förväntningarna. Och det surrade i luften när den muntra premiärpubliken började droppa in på ett soligt Tjolöholm strax efter 18 på torsdagskvällen.

ANNONS

– Riktigt härlig stämning och jag vet att det här kommer bli en fantastisk kväll. Detta är ju faktiskt en världspremiär, konstaterade Rickard Werecki i takt med att publiken började fylla Magasinet.

Alla var där

Och i vimlet syntes både fotbollsstjärnorna Lotta Schelin och Thomas Ravelli, tillsammans med NHL-legenderna Calle Johansson och Kenta Nilsson. Arvingarnas folkkära frontman Casper Jarnebring med sällskap var också på plats och drog till sig blickar i vimlet. Dessutom hade författaren till succéboken om 100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann, Jonas Jonasson, rest ner särskilt för att vara med om premiären.

Han var förväntansfull och inte ett dugg orolig för hur romanförlagan skulle bli som teater.

– Jag är fullkomligt trygg med att detta kommer vara jätteroligt, vi har pratat så mycket, Claes och jag och vi har bondat väldigt bra kring detta, säger han.

Och Jonasson kan konstatera att romanen numera lever sitt eget liv.

– Från början kunde ingen anat detta, jag var ju en fullkomligt okänd författare när den här boken gavs ut. Nu är den till och med sällskapsspel i Japan, den har blivit film och ikväll är det premiär för teaterföreställningen. Det är fantastiskt kul, säger han till Kungsbacka-Posten.

ANNONS

LÄS MER:Peter Jöback i stor intervju inför sommarturnén

LÄS MER:Thomas Stenström och Moonica Mac till Tjolöholms slott – tung konsertsommar

LÄS MER:Malmberg inför premiären – har slaktat boken

ANNONS