Förslaget: En djurkyrkogård i centrala Kungsbacka

Kungsbacka kan få en kyrkogård för när invånarnas minsta familjemedlemmar går bort. Det är ett förslag som Centerpartiet lägger fram i kommunstyrelsen under tisdagen.
– Många vill ha en plats att sätta urnan där de kan gå och sörja och hälsa på, säger kommunalrådet Fredrik Hansson (C).

ANNONS
LocationKungsbacka|

Kungsbacka kan få sin första djurkyrkogård. Förslaget från Centerpartiet är att kommundirektören ska utreda om frågan om en begravningsplats för sällskapsdjur i kommunen. Det var när partiet stod på torgmarknaden i början av juni som idén väcktes.

– Det var en kvinna tog upp frågan när vi stod på torget. Jag hade inte tidigare hört att det fanns behov av det här. Men det är många som har köpt sällskapsdjur i pandemin och det är en angelägen fråga för många av våra kommuninvånare, säger Fredrik Hansson (C), kommunalråd.

”Cykla och promenera till platsen”

Han tycker att platsen borde ligga centralt i Kungsbacka eftersom det är där de flesta bor i lägenhet.

ANNONS

– Man bor i olika sortens boende och det kan vara svårt att hitta en plats för sitt avlidne sällskapsdjur om man bor i lägenhet. Många vill ha en plats att sätta urnan där de kan gå och sörja och hälsa på. Då är det bra om det går att cykla och promenera till platsen men det behöver ju inte vara mitt på torget såklart, säger Fredrik Hansson.

Finns i andra kommuner

Han hoppas att det går igenom på kommunstyrelsens sammanträde under tisdagen och att kommundirektören kan utreda vilka lämpliga platser det finns för en djurkyrkogård i centralorten. Hur stor platsen ska vara och hur stort behovet är.

– Jag har bollat med mina allianskollegor och jag tror att förslaget går igenom på kommunstyrelsen idag. En begravningsplats för sällskapsdjur finns redan i flera andra kommuner, så det är nästan förvånande att det här förslaget inte kommit upp tidigare.

LÄS MER:Döda fåglar på stranden kan vara fågelinfluensa

LÄS MER:Romeo har äntligen hittat hem till sin Julia

LÄS MER:Här är katterna som söker nytt hem

ANNONS