Familjen har drabbats av översvämning – åtta gånger

När det bubblar i rören vet familjen Sjöbäck Borstrand vad som väntar. Översvämning. De har drabbats åtta gånger. Denna gång förstördes golven i tre rum.
– Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, säger Niklas Borstrand.

ANNONS
LocationKungsbacka|
|

Han bor tillsammans med hustrun Celina Sjöbäck Borstrand och döttrarna Emilia, Meya och Luna på Stormgatan i Varla i Kungsbacka. Hyreslägenheterna ägs av Aranäs. Nyligen skrev Kungsbacka-Posten om den lilla familjen, som då haft översvämning sju gånger.

LÄS MER:Kvarteret har blivit en stadsdel – titta in i Valand

– Svarta klumpar flyter rakt upp i vasken, sa Niklas Borstrand till tidningen.

Golven hade fått bytas fyra gånger. Då.

Nu var det dags igen.

Niklas Borstrand tillsammans med hustrun Celina Sjöbäck Borstrand och dottern Luna. De är rejält trötta på alla översvämningar.
Niklas Borstrand tillsammans med hustrun Celina Sjöbäck Borstrand och dottern Luna. De är rejält trötta på alla översvämningar. Bild: Tobias Sandblom

– Som vanligt hörde jag hur det började bubbla. Vi skyndade oss att plocka bort så mycket det bara gick för att förebygga. Men det blir en katastrof varje gång, säger Niklas Borstrand.

LÄS MER:Guldhuset förgyller stadsbilden – Valands finkvarter gör debut

Fem minuter efter det första olycksbådande lätet började vatten strömma in på köksgolvet. Niklas ringde JP Spolservice som kom för att försöka få ordning på översvämningen.

ANNONS

– Golvet i köket blev helt förstört. En Ipad som låg på laddning förstördes. Hallen och ett av barnens rum förstördes. De får byta golv i tre rum.

Hur känns det?

Ytterligare en översvämning hos familjen Sjöbäck Borstrand. Om de räknat rätt, den åttonde. Foto: Privat
Ytterligare en översvämning hos familjen Sjöbäck Borstrand. Om de räknat rätt, den åttonde. Foto: Privat

– Jag skrattar lite åt det. Men egentligen vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. JP Spolservice gjorde ett kanonjobb och filmade överallt med kamera. De hittade ett brott på ett av rören. Vattnet kunde inte ta sig förbi där. Kanske är det därför vi haft översvämning tidigare också. Det känns lite som en upprättelse eftersom vi blivit beskyllda för att spola ner fel saker, säger Niklas Borstrand.

LÄS MER:Jättemarken mitt i stan sås med ängsblommor – Aranäs bygger 100 000 nya ”bistäder”

Kommer ni att bo kvar?

– Vad är alternativet? Det finns inte mycket att välja på. Hade vi hittat en annan lägenhet som hade funkat, så hade vi kanske kunnat tänka oss att flytta.

Jessica Wikestam är markandschef på fastighetsbolaget Aranäs:

– Det är givetvis en väldigt tråkig situation och vårt fokus just nu är att hitta en så bra lösning som möjligt för hyresgästen fram till dess att vi återställt lägenheten. Arbetet har högsta prioritet. Sedan igår pågår felsökning och filmning av alla rör. Orsaken till varför översvämningen ägt rum är ännu inte klarlagd. När vi får fastställt vad som orsakat problemet kommer det att åtgärdas omgående, säger Jessica Wikestam.

ANNONS

Niklas Borstrand:

– Denna gång har vi fått ett fantastiskt bemötande av den nye fastighetsförvaltaren. Vi har fått en helt annan hjälp!

ANNONS