Det kommunala bostadsbolaget Eska Kungsbacka hamnar i topp på listan över högsta hyreshöjningar i länet.
Det kommunala bostadsbolaget Eska Kungsbacka hamnar i topp på listan över högsta hyreshöjningar i länet. Bild: Stefan Berg

Eksta i toppen över hyreshöjningar i Halland

Snitthöjningen på hyrorna i landet landar på 1,7 procent enligt en ny sammanställning gjord av Hem och Hyra. I Halland finns det kommunala bostadsföretaget Eksta Kungsbacka högt upp på listan.

ANNONS

En majoritet av hyresförhandlingarna är klara och det ser inte ut att bli någon chockhöjning på hyran det här året. Snitthöjningen i landet landar på 1,7 procent vilket är drygt 0,4 procent högre än förra året.

I listan över Hallands bostadsbolag hamnar det kommunala bolaget Eksta Kungsbacka, med sina 1,8 procent, på en andra plats över högsta hyreshöjningar i länet. Största hyreshöjningen står Varbergs bostad för, med 2 procent.

Det privata bostadsbolaget Balder i Kungsbacka landar på en elfte plats och höjer sin hyra med 1,4 procent, följt av RCB med 1,3 procent.

Oro inför nästa år

Redan nu finns flera orosmoln inför nästa års förhandlingar. Den kraftiga inflationen kan avspegla sig i hyresvärdarnas krav inför 2023 års förhandlingar, befarar Hyresgästföreningens förbundschef Erik Elmgren.

ANNONS

– Det klart att förändringar i omvärlden påverkar hyrorna, men förhandlingssystemet är stabilt. Vi hoppas att värdarna inför nästa år ser till att effektivisera så gott det går och inte bara vältrar över kostnaden på hyresgästerna i form av kraftiga hyreshöjningar, säger han till Hem och Hyra.

LÄS MER:Eksta kan snart ha ett 40-tal bostäder klara: ”Inte bara i Anneberg”

LÄS MER:Liberalerna: Kungsbacka kan bättre– bygg mer bostäder

LÄS MER:Kungsbacka tappar fart – Varberg drar om som Hallands tillväxtmotor

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS