Då är årets påskäggsjakt på Tjolöholms slott

Påskäggsjakten på Tjolöholms slott kommer att hållas varje dag med start den 11 april. Nytt för i år är att det blir tre rundor med olika längder.
– Det är också roligt att den är på ett nytt ställe, där vi har inte haft den tidigare, säger projektledaren Emma Fröje.

ANNONS
|

Mellan den 11 och 18 april kommer påskäggsjakten att hållas på slottet. Det är en stor och traditionsenlig aktivitet där besökarna får leta ägg med hjälp av den karta. På varje ägg står det en bokstav och med hjälp av bokstäverna ska man bila ett ord. Lyckas man så får man en belöning.

– Det som är roligt är att vi har den ute i Storeskog. Där har vi inte haft den innan. Man kommer gå på stenlagda stigar från 1800-talet och bland 100 år gamla ekar, säger Emma Fröje, projektledare för Tjolöholms påskfirande.

”Vill att besökarna ser våra skogar”

Nytt för i år är också att det kommer att vara tre rundor med olika längder. Den kortaste är 1,3 kilometer, mellan är 4,2 och den längsta är 5.

ANNONS

– Det som kan vara lite utmanande är längderna. Men mellanrundan är anpassad för att man ska kunna gå runt med en barnvagn. Vi vill få ut våra besökare så de får se våra skogar. Nu blommar vitsipporna och blåklockorna och det är väldigt vackert, säger, säger Emma Fröje.

Häst och vagn på slottet

Det kommer även att anordnas fler aktiviteter under påsklovsveckan, däribland ponnyridning, ansiktsmålning, kaninhoppning och skådespeleri. Slottet har öppet från klockan 10-17 varje dag.

– Det händer massor av saker hela tiden. Man kommer att få träffa påskharen. Sedan kommer man kunna åka häst och vagn. Och till det blir det en guidad tur.

LÄS MER:Gustaf och Viktor Norén kommer till Tjolöholms slott i sommar

LÄS MER:Då hålls bagageloppisen på Tjolöholm

LÄS MER:Klart för bilfest på Tjolöholm – Classic Motor tillbaka efter pandemin: ”Många som har längtat”

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS