Sedan 2019 är Carita Boulwén tjänstledig för att fullt ut jobba med politik för Sverigedemokraterna i kommunen och regionen. Nästa år kan hon ta steget upp till riksnivå.
Sedan 2019 är Carita Boulwén tjänstledig för att fullt ut jobba med politik för Sverigedemokraterna i kommunen och regionen. Nästa år kan hon ta steget upp till riksnivå. Bild: Daniel Blomqvist

Carita Boulwén (SD) om riksdagsnomineringen: ”Hedrande och roligt”

Sverigedemokraternas Carita Boulwén hamnade i topp på partidistriktets inspelslista till riksdagen nästa år. Skulle hon få uppdraget så är det ingen tvekan.
– Jag står till partiets förfogande, säger hon till Kungsbacka-Posten.

ANNONS
|

Hon är sedan ett antal år ett känt ansikte i den lokala politiken som både kommun- och regionpolitiker. I dag är Carita Boulwén gruppledare för Sverigedemokraterna i Kungsbacka, men om ett år kan vardagen för Onsalabon komma att se annorlunda ut. I det nya system med inspelslistor som partiet börjat använda sig av för att få fram riksdagskandidater hamnar Boulwén i topp i Halland.

– Det är ju hedrande och roligt såklart, samtidigt som jag har mitt hjärta i den här kommunen. Men jag brukar acceptera och stå till partiets förfogande när det dyker upp saker, och så gör jag även denna gången.

ANNONS

LÄS MER:Region Halland ska utreda 24 timmars jobb med heltidslön

Än är det dock inte klart att det blir riksdagen för Carita Boulwén. Men i nuläget lutar det starkt åt det hållet. Hur det slutligen blir avgörs på partiets valkongress i mars 2022.

– Det är ju lång tid kvar, och medlemmarna ska säga sitt. Det är valberedningen på riksnivå som tar fram en lista med förslag på kandidater, och slutligen ska medlemmarna rösta, säger Carita Boulwén.

Carita Boulwén

Bor: I Onsala.

Familj: Sambo, sex barn och fyra barnbarn. ”Familjen är det jag är mest stolt över”.

Sysselsättning: Arbetar politiskt för Sverigedemokraterna på både kommunal och regional nivå.

Vid sidan av politiken: Utbildad undersköterska. Tjänstledig från jobb som säljare i klädbranschen sedan 2019.

Aktuell: Toppar partidistriktets inspelslista till riksdagen 2022.

Men har du börjat tänka något på hur det skulle bli om du hamnar i riksdagen?

– Jo men det har jag, men jag säger samma där: Valresultatet får utvisa och jag ställer mig till förfogande där jag bäst behövs. Men såklart så har jag mina frågor som jag brinner för, som barn och unga till exempel. Samtidigt är anledningen till att jag engagerade mig en gång i tiden att jag anser att vi har stora samhällsproblem och inte minst en oansvarig migrationspolitik. Så välfärds- och trygghetsfrågor, men extra mycket vill jag jobba med frågor som rör barn och unga.

LÄS MER:SD-krav får gehör – stopp för stöd till IS-återvändare

Stannar i Onsala

Just nu är det fullt upp med jobb på det lokala planet. När vi möts kommer Carita Boulwén precis från ett möte med nämnden för Individ och familjeomsorg.

– Det är min favoritnämnd, och det som i så fall skulle bli svårast att lämna.

ANNONS

Skulle det bli aktuellt med en plats i riksdagen för Carita Boulwén så blir det jobb i Stockholm. Men någon flytt kommer det inte att bli tal om.

– Nej, det finns i så fall övernattningslägenheter man kan använda. Så nej absolut inte.

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS