Brist på lastbilar försenar vägarbetet på E6: ”Ett branschproblem”

Vägarbetet skulle ha varit klart innan semestern. Men nu ser det ut att dröja flera veckor till innan E6 är fullt asfalterad. Anledningen? Brist på lastbilar.

ANNONS
|

Tidigt i somras påbörjades arbetet med att asfaltera om delar av E6. Kvar har varit sträckan mellan Frillesås och Fjärås där bara vissa bitar har fått ny beläggning.

– Anledningen är att vår entreprenör, Peab, inte klarar att hålla tidplanen och orsaken till det är brist på lastbilar. Det är helt enkelt svårt att få tag på rätt fordon och det är ett branschproblem, säger Fred Larsson, projektledare på Trafikverket.

Flyttar runt fordon

Det innebär att Peab får flytta runt sina maskiner där de behövs för stunden.

– Tanken var att vi skulle haft klart detta innan sommaren och gjort allt i ett svep.

ANNONS

Den här veckan kommer dock arbetet att vara i gång och det är ganska omfattande. Först ska ytan fräsas. Därefter ska det högra körfältet förstärkas. Till sist läggs ett nytt slitlager.

Så lite som möjligt

– Det här kommer att ta en stund. Vi räknar med att det är helt klart vecka 39, säger Fred Larsson.

Hur kommer arbetet att påverka trafiken?

– Förhoppningsvis endast marginellt. Vi kommer att jobba som vi gjorde tidigare och stänga av ett körfält mellan 18 och 05.30. Då leds trafiken över i motsatt riktning och det blir ett körfält i vardera riktning, säger Fred Larsson.

Han tillägger:

– Det kan bli lite störningar vid 18-tiden då vi skyltar upp, men vi försöker lägga arbetet så att vi ska störa så lite som möjligt.

LÄS MER:Reparationskostnader på miljonbelopp efter olyckan med TMA-bil på E6:an

LÄS MER:Försökte smita från polisen i 170 kilometer i timmen – prejades av vägen

LÄS MER:Liberala toppolitikern attackerar bostadssiffrorna: ”Fel sätt att räkna”

ANNONS