Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Erik Zienau

Aggressiv man omhändertagen

Taxichauffören slog larm till polisen om att han blivit misshandlad. Den aggressiva kunden ville inte lugna ner sig.
– Vi fick tillkalla förstärkning och polisbuss för att över huvud taget få med oss honom, säger Stefan Gutafsson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Händelsen inträffade klockan 05.32 på söndagsmorgonen, på en gata i ett villaområde i Särö. En taxiförare ringde in om att han blivit misshandlad av en kund.

– Polis har åkt till platsen, det har då varit bråk, den här taxikunden har fortsatt att vara aggressiv mot patrullen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Polisen bestämmer sig för att frihetsberöva mannen, men det var lättare sagt än gjort. Man försöker först gripa honom, sedan bestämmer man sig för att sätta handbojor på honom, men mannen lugnar inte ner sig.

– Först har man fått använda våld för att alls kunna frihetsberöva honom, sen handfängsel och sen tillkallat en större buss, en polisbuss, för att kunna få med sig honom, säger Gustafsson.

ANNONS

Spottade på och försökte skalla polisen

Förstärkning anländer till platsen men mannen har fortfarande svårt att sansa sig. Han ska ha spottat och försökt skalla polisen.

– Han verkar inte vara intresserad av att lugna ner sig alls. Han ska ha försökt spotta på polisen, annars inga skador på polispatrullen, säger Gustafsson.

Polisen får till slut med sig mannen, som fortsätter att vara utåtagerande hela vägen in i arrestlokalen. Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks för misshandel, våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

LÄS MER:Brand i gasolgrill på Grevens Gastro

LÄS MER:Två bilar i frontalkrock i rondell

LÄS MER:Larm om brand i villa

ANNONS