Två bilar i frontalkrock i rondell

Två personbilar frontalkrockade med varandra i rondellen vid Skolvägen i centrala Kungsbacka. Rondellerna stängdes av, uppger räddningstjänsten. Enligt polisen ska en man ha förts till sjukhus i samband med olyckan.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

På torsdagseftermiddagen vid 16.30-tiden krockade två personbilar i rondellen vid Systembolaget. Räddningstjänsten stängde av de två rondellerna mellan Skolvägen och Hantverksgatan för att kunna sanera efter olyckan, och för att fordonen stod illa till.

– Vi är framme, det är två bilar som krockat med varandra med fronterna, säger Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter att larmet inkom.

Person fick nacksmärta

Enligt Jostelius handlade det om att sanera bildelar från vägbanan.

– Det kan vara någon vätska också, säger han.

Har det gått fort?

– Det har varit så pass att vi måste sanera, bilarna har gått sönder lite.

Hur många personer var i bilarna?

– Det vågar jag inte svara på.

Polis och ambulans var även på plats.

Enligt polisen har en person förts till sjukhus med smärta och svullnad i nacken, och bilarna bärgades. Vid 17.50-tiden lämnade räddningstjänsten platsen.

På polisens hemsida framgår att den andra föraren är en kvinna, som togs med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Anna Göransson, polisens presstalesperson, berättar att en anmälan om drograttfylleri upprättats.

LÄS MER:Lastbil blockerar trafiken

LÄS MER:Bil snuddade vid en kvinna – föraren smet

LÄS MER:Lastbil av vägen i höjd med Frillesås

ANNONS