Så här kan Aranäs etapp 3 se ut, enligt en skiss från arkitekterna. Skiss: Magnolia Bostad
Så här kan Aranäs etapp 3 se ut, enligt en skiss från arkitekterna. Skiss: Magnolia Bostad

350 nya bostäder på gång i centrala Kungsbacka

Magnolia Fastigheter skriver i ett pressmeddelande att de köpt 23 000 kvadrat byggbar mark i Aranäs etapp 3, granne med Söderstaden. Planen är 350 nya bostäder med byggstart redan i år.
– Jätteroligt att få vår första riktiga produktion i Kungsbacka, säger Niklas Ohldin, regionchef väst på Magnolia.

ANNONS
|

Aranäs etapp 3 har varit på gång i flera år och marken har ägts av Piteföretaget Lindbäcks. Nu har fastighetsjätten Magnolia köpt loss marken i centrala Kungsbacka från Norrlandsföretaget.

I ett pressmeddelande efter affären skriver Magnolia att det handlar om totalt 23 000 kvadrat byggyta och planen är att bygga cirka 350 nya bostäder.

LÄS MER:Kungsbacka växer mest i Halland – då passeras 100 000 invånare

– Det kommer bli bostäder och kommersiella lokaler, i trä och tegel. Vi kommer att utveckla vackra och moderna bostäder i det attraktiva och växande Kungsbacka. Detta är vår första produktion i kommunen och det känns naturligtvis jätteroligt, säger Niklas Ohldin.

Stor aktör

Magnolia bygger i hela Sverige och har flera stora projekt på gång i både Göteborg och i kranskommunerna. De bygger bland annat i nya Hovås, i Partille och i projektet kring gamla Fix-fabriken i Majorna. I Kungsbacka har Magnolia sedan tidigare en fot inne, som partner i ett joint venture i det som planeras i kommande bostadsområdet i Hede och Voxlöv.

ANNONS

LÄS MER:Kungsbacka tredje bäst i landet: ”Wow, vad kul!”

Planen fast

Enligt Niklas Ohldin blev fastighetsaffären klar efter en tids dialog och förhandling mellan de bägge företagen. De stora dragen i den detaljplan för området som godkändes 2018 ligger dock fast.

– I stora delar kan man säga att vi gör en förädling av deras förslag. Vi är framme vid bygglovsprocessen och vi har en dialog med kommunen. Om ingenting händer från ovan så hoppas vi kunna byggstarta redan i år. Kommunens nya fina p-hus och gatorna finns ju redan på plats, säger Niklas Ohldin.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS