Lotta Schelin, Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare på damsidan.
Lotta Schelin, Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare på damsidan. Bild: Bobbo Lauhage

Lotta Schelin: Mest bara bra dagar

Hon kommer alltid ha viss problematik med nacken och huvudet men det var längesen som Lotta Schelin mådde bättre.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Syftet med Kungsbacka-Postens intervju är att få Lotta Schelins synpunkter på den Champions League-final som spelas på söndag mellan hennes gamla lag Lyon och Fridolina Rolfös Wolfsburg. Men det går ju inte att utelämna svaret på inledningsfrågan – hur står det till?

– Läget är bra. Det är mycket som är bra hela tiden. Vardagen är bra och det är något extra att vara mamma. (Lotta och hennes fru Rebecca blev föräldrar i augusti förra året).

Och hur är det med värken i huvudet?

– Jag kommer nog alltid ha en viss problematik men det går framåt. Nu är det mest bara bra dagar men en viss rehabdel kommer jag alltid ha kvar, säger Lotta Schelin som bor i Onsala sedan flera år tillbaka.

ANNONS

Schelin är Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare på damsidan med tre Champions League-vinster, åtta gånger fransk mästare med Lyon och mottagare av Diamantbollen vid fem tillfällen. Hon gjorde dessutom 88 mål på sina 185 landskamper men tvingades 2018 avsluta den framgångsrika karriären efter sviterna från en matchduell som gav henne ständigt närvarande värk i nacken och huvudet. En problematik som nu blivit bättre efter tre år av rehabilitering.

– Mycket fokus har ändå varit på att jag ska vara lite aktiv. Under våren har jag börjat småjogga och det känns riktigt bra. Men det har hänt att jag tagit ut mig och då har jag fått vissa reaktioner. Men nu går det att jogga och ta raska promenader.

Det går inte att ta miste på glädjen i Lotta Schelins röst. Skrattet. Tonfallet. Det icke-återhållsamma. Inte helt olikt den person som mötte undertecknad i föräldrahemmet i Kållered hösten 2001. Då skulle Landvetter IF:s säsong i allsvenskan sammanfattas för P4 Göteborg av en 17-årig lovande anfallare. 19 år senare har en tung period för Lotta Schelin gått över i en betydligt ljusare.

ANNONS