Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pengar avsatta för de fattigaste hamnar i kommunens spargris

Dessa familjer inte får en krona mer i plånboken medan pengarna går till att Kungsbacka kommun får ett allt större överskott, skriver Magdalena Sundqvist (S).

Det är tuffa tider nu. Ännu tuffare tider väntar antagligen runt hörnet. Det finns en rörande samstämmighet mellan i stort sett alla partier att miljarder ska delas ut i olika former av stöd till hushåll, företagare och fordonsägare. Det står klart att det blir dyrt att värma sin villa i vinter, dyrt att köra sina barn till träningar men också dyrare att betala för den mat som man har på köksbordet.

Nästan ingen motsätter sig de här stöden som går både till dem som har mindre och till dem som har mer. Det man argumenterar om är i vilken form och vilka summor det ska handla om. Alla är överens om att stöd behövs.

När det är kristider så är det de som har det allra sämst som drabbas allra hårdast. Av dem som drabbas allra hårdast är det barnen som blir mest lidande. Enligt ett riksdagsbeslut från tidigare i år så ska familjer med bostadsbidrag få ett tillfälligt tillägg året ut för att få en mer human tillvaro. Dessa familjer har varken villa eller bil, men behöver fortfarande betala för dyrare mat.

I förra veckan tog Moderaterna och Sverigedemokraterna varandra i handen och skuttade lyckliga ut från nämndmötet för gymnasium och arbetsmarknad för detta hade de satt stopp för. De hade nämligen sett till att det tillägg som kommer till dessa familjer kompenseras bort genom att kommunen drar av andra pengar som familjerna har haft rätt till. Summan av kardemumman blir att dessa familjer inte får en krona mer i plånboken medan pengarna går till att Kungsbacka kommun får ett allt större överskott. Dessa pengar som är avsatta för de fattigaste hamnar nu i praktiken, i kommunens spargris.

Är det så här kommande mandatperiod kommer att se ut, Moderaterna och Sverigedemokraterna leendes samtidigt som de som har det tuffast i vår kommun får det allt sämre? Det spelar roll hur man röstar den 11 september. Rösta för ett mer medmänskligt Kungsbacka.

Magdalena Sundqvist (S), förstanamn på kommunfullmäktigelistan (S)

Rickard Wäst (S), ledamot i nämnden för Gymnasium och Arbetsmarknad (S)

LÄS OCKSÅ: Hårdare tag mot bidragstagare – kan tvingas städa stränder för pengarna

LÄS OCKSÅ: S-toppar till attack mot Alliansens hårdare tag-linje: ”Politiker ska följa lagen”

LÄS OCKSÅ: Trots kritiken – hårdare bidragskrav redan nästa år: ”Får tuffaste arbetslinjen”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.