Magdalena Sundqvist (S).
Magdalena Sundqvist (S). Bild: Mats H Ljungqvist

Vi lånar Kungsbacka av våra unga

Vi lånar Kungsbacka av våra unga. Vi är skyldiga dem goda förutsättningar till ett gott liv, skriver Magdalena Sundqvist (S).

ANNONS
|

LÄS MER:Socialdemokraterna: Ta bort all genomfartstrafik på Storgatan

Vi lånar Kungsbacka av våra unga. Vi är skyldiga dem goda förutsättningar till ett gott liv.

Kommunfullmäktige beslutade i juni om vilken budget som ska gälla under 2022 i Kungsbacka. Om S fått gehör för sin skuggbudget hade satsningarna blivit större på barn och unga. Många unga har fått betala ett högt pris i coronans spår genom minskade fritidsaktiviteter, minskad fysisk aktivitet och psykiska påfrestningar så som ensamhet och minskade sociala kontakter.

När man mår som sämst och när livet inte visar sig från sin snällaste sida är kulturen ett livselixir. Krisen som har drabbat vårt samhälle har visat betydelsen av kulturen för att vi som människor ska må bra och blomstra. Tyvärr har fler familjer väsentligt mindre i plånboken för att ha råd med det man hade innan. Kulturen får aldrig blir en plånboksfråga. Därför vill S göra kulturskolan avgiftsfri för barn och unga från 2022.

ANNONS

LÄS MER:S-gruppens kritik bekräftas av IVO

LÄS MER:Hur tänker Kungsbacka kommun?

Några av våra drabbade är gymnasieelever. De har under längre tid isolerats med distansundervisning och inställda fritidsaktiviteter. Vi vill tillföra en katalysator och ge våra gymnasieungdomar bättre möjligheter till sommarjobb inom förvaltningen för kultur och fritid. Vi vill förstärka sommarjobb inom kultursektorn, med föreställningar och underhållning. Vi vill också utvidga detta till att gälla även arbete inom fritid och idrottssektorn. S vill också stärka elevhälsan för att ge våra ungdomar en bättre hälsa, såväl psykiskt som fysiskt. Detta gäller både elever i grundskolan och gymnasieskolan.

Magdalena Sundqvist (S)

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS