<strong id="strong-3c1947aefc2fa1bc56abe240a570b3d8">Ermin Skoric (S).</strong>
Ermin Skoric (S). Bild: Pressbild

Svårt att hänga med i Allians-svängarna

Jag noterar att Tommy Rydfeldt (L) i de två senaste insändarna, som vänder sig mot socialdemokraterna, har lyckats med bedriften att använda sammanlagt 391 ord (eller 1936 tecken beroende på hur man räknar, obs exkl. ingresstext) utan att faktiskt säga vad han vill i egenskap av folkvald politiker.

ANNONS
|

Det är faktiskt en bedrift. Den bedriften är på sin höjd underhållande men saknar en relevans för människors vardag och samhällsdebatten. Man kan helt enkelt ana en viss korrelation mellan oförmågan att forma en politiskt samhällsidé till dåliga opinionssiffror. Att underhålla är trots allt inte vad politiker ska huvudsakligen bidra med utan ge svar och idéer på samhällsutmaningar.

Tommy Rydfeldt (L) anser att socialdemokraterna är otydliga, tycks älska detaljstyrning och lite annat som kommer upp... bl a att det saknas yrkanden i samband med budgetärenden (??) trots att andra Allianspolitiker precis har ondgjort sig över att socialdemokrater lägger yrkanden med siffror (??!!)… svårt att hänga med i Allians-svängarna. Det mest intressanta är kanske att Tommy Rydfeldt (L) har så bråttom med att kritisera den socialdemokratiska oppositionen att han inte tar in texten från socialdemokraterna fullt ut och det faktum att Magdalena Sundqvist och Maj-Britt Rane Andersson faktiskt lyfter fram L:s snabba agerande genom att ändra ett (detalj-)beslut som blev lite fel.

ANNONS

Med tanke på att Tommy Rydfeldt (L) känner en oro över att socialdemokrater säger en sak i nämnder men en annan sak i media (trots att han företräder partiet som var med och tog fram Tidöavtalet) är det väl ypperligt att i så fall öppna upp nämnderna så att allmänhet och media äntligen kan syna Liberalernas påståenden? Jättebra Tommy Rydfeldt (L)! Jag ser i så fall fram emot stöd ifrån Liberalerna när nämnden Vård och Omsorg nästa vecka prövar mitt initiativärende om att öppna upp sammanträden just för att allmänheten ska kunna ta del av samtalet och förstå frågorna på djupet.

Ermin Skoric (S)

Ledamot, kommunfullmäktige, Kungsbacka Kommun

2:e vice ordförande i nämnden för Vård & Omsorg, Kungsbacka Kommun

LÄS MER:Vi måste locka fler till äldreomsorgen

ANNONS