Sluta knyta näven i fickan – dags att visa att folkrörelsen lever

I dessa dagar är jag orolig för Sveriges framtid som demokratiskt land, skriver Jenny Håkansson (C).

ANNONS
|

Jag var 10-11 år perioden Lasermannen, John Ausonius härjade. Jag var 10-12 år när min offentliga omgivning var tapetserad med VAM-klistermärken, affischer och flygblad. Jag är jämngammal med John Hron som blev mördad av nazister 15 år gammal. Listan kan tyvärr fyllas på.

Jag vill inte att mina barn ska få samma erfarenheter som jag tvingades få.

I dessa dagar är det väldigt lätt att känna sig utpekad, otrygg, orolig och ovälkommen.

I dessa dagar är det väldigt lätt att känna sig fel på grund av kön, etnisk tillhörighet, religion funktionsnedsättning, sexuell läggning.

I dessa dagar är jag orolig för Sveriges framtid som demokratiskt land.

ANNONS

Jag ber dig – engagera dig för samtiden, för framtiden, för dig själv, för dina efterkommande, för yttrandefrihet, för tryckfrihet, för demokrati. För ett samhälle som är tryggt, tillitsfullt, välkomnande, jämställt och jämlikt.

Därför uppmanar jag dig som läser det här att engagera dig i ett politiskt parti som står upp för ett tolerant samhälle, ett hållbart samhälle, ett grönt samhälle, ett jämställt samhälle, ett liberalt samhälle. För att vara solidarisk med de som nu inte känner sig trygga. För att jobba för en förändring.

Sluta knyta näven i fickan, det är dags att visa att folkrörelsen lever, att jämställdhet och klimat spelar roll, att alla människor har lika rätt och lika värde. Oavsett varifrån vi kommer, oavsett var vi vill bo.

Det är därför jag har valt Centerpartiet och du är välkommen du med.

Jenny Håkansson, centerpartist och centerkvinna

LÄS MER:Klart: Antalet kommunalråd i Kungsbacka minskas

LÄS MER:Alliansen går fram med minoritetsstyre i regionen

ANNONS