Tommy Rydfeldt, Liberalerna.
Tommy Rydfeldt, Liberalerna. Bild: Annika Karlbom

(S)agor om kollektivtrafiken

Socialdemokraterna i Kungsbacka har i denna valrörelse inte dragit sig för att lova allt till alla, skriver Tommy Rydfeldt i en replik.

ANNONS
|

Svar till Magdalena Sundqvist (S) och Lars Eriksson (S), 30/8.

Socialdemokraterna i Kungsbacka har i denna valrörelse inte dragit sig för att lova allt till alla.

Senast radar Magdalena Sundqvist och Lars Eriksson upp en massa löften om kollektivtrafiken. Man berättar inte att det sedan 2012 är Region Halland som ansvarar för kollektivtrafiken, inte kommunen.

Man skriver att äldre och unga ska åka kostnadsfritt i Halland. Nja, Socialdemokraterna fick inte med sig MP och V i motförslaget mot majoritetens budget så något förslag lades aldrig och är alltså inte finansierat.

Dessutom fanns det inte ett ord i förslaget som presenterats i media om de som på grund av funktionsnedsättning åker färdtjänst. De ska tydligen inte ha någon kostnadsfri resa.

ANNONS

I Socialdemokraternas Halland får miljonären med en miljonvilla vid kusten avgiftsfri kollektivtrafik medan den funktionshindrade, som ofta lever knapert och inte kan utnyttja kollektivtrafiken, får betala två gånger. Först ska man betala för sin färdtjänst och sedan ska man via skatten betala för de som inte har något problem att betala själva.

För säkerhets skull ställde jag den frågan i regionens budgetdebatt, det blev pinsamt och (S) kunde inte svara.

Eftersom man påstår sig lägga förslag tittade jag på när kommunstyrelsen behandlade kommunens yttrande till Hallandstrafiken över nästa års trafik den 31/5 2022. Men det finns inga S-förslag. S yrkar ingenting. Och i salen satt Magdalena Sundqvist och Lars Eriksson.

Socialdemokraternas representanter har hela tiden motarbetat fler stopp i Åsa. Till och med den representant som en tid fanns från Kungsbacka röstade nej att till att fråga Trafikverket om möjligheten att stanna fler tåg.

Nu ställer fler partier upp på att vi ska försöka få fler tåg att stanna i Åsa. När jag efter valet lägger förslaget, kommer (S) säga ja? För då lär vi få majoritet. Eller kommer jag då konstatera att Lars Eriksson och Magdalena Sundqvist, för att få röster, var beredda att tänja på sanningen och vilseleda väljarna.

ANNONS

Tommy Rydfeldt (L)

Ledamot i Hallandstrafikens styrelse

Kandidat kommunfullmäktige

LÄS MER:Så blir framtidens kollektivtrafik: ”Kommer underlätta”

LÄS MER:S vill få in fler funktionsnedsatta på arbetsmarknaden

LÄS MER:Här invigs nya vårdcentralen: ”Många är nyfikna”

ANNONS