Hravn Forsne (M), ordförande i nämnden för Vård och omsorg.
Hravn Forsne (M), ordförande i nämnden för Vård och omsorg. Bild: Daniel Blomqvist

S lägger fram förslag som redan är verklighet

Det finns en verklighet som är på riktigt och sedan finns det den som socialdemokraterna i Kungsbacka lever i.

ANNONS
|

Det är ändå någonstans lite udda att ett parti som inte har varit med i styret i kommunen sedan början av 90-talet verkar tro att allt vi gör är det de som ligger bakom. Nyss går man ut med att det skulle vara tack vare S som man utvärderar digitala inköp. Anledningen till att alliansen röstade ner det förslaget var för att man redan var på gång med ett sådant.

Vid ett annat nämndmöte föreslår man att det ska vara semesteravtal, vi berättar att det redan finns vid behov och avslår därmed. Vid senaste mötet lade S förslag om att göra en utvärdering av arbetsmiljön under hösten. Förvaltningen förklarar att det är redan på gång och en del av det systematiska arbetet som vi gör.

ANNONS

Alltså någonstans hade det ju varit intressant om S istället för att lägga fram förslag som redan är verklighet faktiskt lade fram något som vi inte gör. Det får ju ändå sägas vara lite ohederligt att kontinuerligt gå ut och försöka vinna poäng på saker som man vare sig varit med och beslutat om eller ens kommit på idén kring.

Som politiker får man ju i alla fall försöka att först sätta sig in i vad som sker för att sedan lägga förslag om hur det kan utvecklas. Sist jag kollade tror jag att det var vad väljarna förväntar sig av oss.

Hravn Forsne (M)

Ordförande i Vård och Omsorg

LÄS MER:Nu blir de S-väckta förslagen verklighet

ANNONS