Replik: Det skaver för ni vet att vi har rätt i sak

Alla sverigedemokratiska väljare som la sin röst på SD i det senaste valet bör läsa denna insändare, skriver företrädare för Socialdemokraterna i en replik till Sverigedemokraterna.

ANNONS
|

LÄS MER:SD: Socialdemokrater blandar äpplen med päron

SD:s svar på vår insändare har verkligen dröjt men vi förstår att det tar tid att skriva och det är inte lätt att svara på det väsentliga som vi lyfter fram. Det skaver för ni vet att vi har rätt i sak. Återigen, vad har SD-politiker emot det arbete som rimligen sköts av bland andra vår säkerhetspolis? Varför svarar ni inte på denna fråga? Vi har lämpliga samhällsinstitutioner i Sverige som arbetar med dessa frågor utifrån tilldelat uppdrag men ni nöjer er inte med detta utan vill gärna slå ett kraftigt slag i luften genom ogenomtänkta högerpopulistiska beslut. I Sverige är det svensk lag som gäller. Den så kallade kommunala kompetensen är central även för oss förtroendevalda att förhålla oss till och förstå vår roll inom ramen för det tilldelade uppdraget utifrån vår liberala demokrati.

ANNONS

LÄS MER:SD-krav får gehör – stopp för stöd till IS-återvändare

SD blev dessutom påkomna i dagarna med att ha haft minst en tjänsteman på sitt riksdagskansli (i hjärtat av vår demokrati) som var aktiv i vitmaktrörelsen. Med det i åtanke borde vi kanske egentligen fråga oss (återigen) vilken syn har SD på extremism? Ni som vurmar för ”lag och ordning” så som ni påstår allt som oftast? När det gäller vård och omsorg har SD-politiker för länge sedan sålt ut sig eftersom det var av stor vikt att närma sig de övriga högerpartierna och acceptera vinster i välfärden. Nu vurmar ni istället för det men vill helst dölja er ”övergång” med att det är ok med olika driftsformer trots att det egentligen inte är sakfrågan. Vet väljarna detta? Alla sverigedemokratiska väljare som la sin röst på SD i det senaste valet bör läsa denna insändare. Vi kommer att informera sverigedemokratiska väljare hur SD, som de har lagt sin röst på i senaste valet, väljer att sälja ut den gemensamma välfärden. Vilket pris har det för vår gemenskap, trygghet och framtidstro?

LÄS MER:Mest ansvarsfullt att invänta slutrapporten

Socialdemokraterna kommer att fortsätta göra vårt yttersta för att säkra en välfärd där skola, vård och omsorg står i centrum och där vi gemensamt bygger samhället starkt med fokus på jämlikhet och jämställdhet.

ANNONS

Johan Tolinsson

Gruppledare Socialdemokraterna i Kungsbacka

Maj-Britt Rane Andersson

2:e vice ordförande i Nämnden för vård och omsorg

Ermin Skoric

Ledamot i Nämnden för vård och omsorg

Susanne Tolinsson

Ersättare i Nämnden för vård och omsorg

LÄS MER:Ni överträffar er själva, SD

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS