Peter Lundin, Centerpartiet.
Peter Lundin, Centerpartiet. Bild: Evelina Grönlund

Populismen ger en käftsmäll till vetenskapen

Det behövs ett borgerligt, liberalt alternativ som står upp för sina värderingar och inte säljer ut sig till ett vetenskapsförnekande populistparti, skriver Peter Lundin, Centerpartiet.

ANNONS

Under veckan som gått äntrade klimatskeptikern Elsa Widding riksdagens talarstol och försökte förklara varför en förkrossande majoritet av världens klimatforskare har fel. Veckan innan valdes en vetenskapsförnekare till andre vice talman. Båda representerar SD.

Forskning och vetenskap ligger bakom vårt moderna välstånd. Vår nya klimat- och miljöminister deklarerade i veckan att politiken inom hennes ansvarsområdet kommer baseras på forskning. Det låter ju utmärkt, men hur skall det gå till när vår nya regering i mycket styrs av ett parti som tycker att vi kan lämna klimat- och miljöfrågor till framtida generationer och andra nationer att lösa.

Sverige behöver borgerlig, liberal och grön politik. I Halland och Kungsbacka fortsätter vi i Centerpartiet att, tillsammans med Alliansen, ta ansvar för klimat och grön tillväxt. Samtidigt är jag nöjd med att mitt parti står utanför den nya regeringen. Det behövs ett borgerligt, liberalt alternativ som står upp för sina värderingar och inte säljer ut sig till ett vetenskapsförnekande populistparti.

Peter Lundin

Centerpartiets distriktsstyrelse

LÄS MER:Här är politikerna som plats i regionfullmäktige

LÄS MER:Klart: Antalet kommunalråd i Kungsbacka minskas

LÄS MER:Alliansen går fram med minoritetsstyre i regionen

ANNONS