Viking Bengtsson, Vänsterpartiet.
Viking Bengtsson, Vänsterpartiet. Bild: Mats H Ljungqvist

Öppna äldreboendenas matsalar för pensionärerna

Jag blir förundrad över den borgerliga inställningen och att en kommun som ligger på ett årsöverskott på cirka 660 miljoner kronor inte har råd med en äldrevård som indirekt gynnar de äldre som inte finns inom äldrevården, skriver Viking Bengtsson, Vänsterpartiet.

ANNONS
|

Vid senaste fullmäktigemötet debatterades frågan om öppnandet av äldreboendenas matsalar även för andra pensionärer. Det blev en märklig debatt som från den borgerliga majoritetens sida mest handlade om var pensionärerna kunde äta och att kommunen inte skulle subventionera restaurangverksamhet i konkurrens med privata restauranger.

Dessa argument håller inte. Det är inte bara mat det gäller utan även att människor som bor på äldreboenden ska kunna få en träffpunkt med sina gamla vänner över en bit mat, och vice versa: att de som inte bor på äldreboendet kan träffa sina vänner över en bit mat. Detta skulle innebära att man utvecklar äldrevården.

ANNONS

Jag blir förundrad över den borgerliga inställningen och att en kommun som ligger på ett årsöverskott på cirka 660 miljoner kronor inte har råd med en äldrevård som indirekt gynnar de äldre som inte finns inom äldrevården. Detta tyder på ett segmenterat synsätt på oss äldre. Alliansen inklusive SD stödde inte motionen, men vi återkommer i den här frågan.

Viking Bengtsson

För Vänsterpartiets fullmäktigegrupp

LÄS MER:V tänker driva klassiska kärnfrågor: ”Alltid viktigast”

LÄS MER:Här är politikerna som ska styra Kungsbacka kommun de kommande fyra åren

LÄS MER:S-veteranen Maj-Britt, 82, öppnade nya fullmäktige: ”En ära varje gång”

ANNONS