När frugan gått bort så kommer den kalla maten i lådor

Allt detta sker 2022 i Kungsbacka, en kommun som levererar miljonvinster och överskott på över en miljard i dagskassan, skriver Janne Heimbrand, Kungsbackaborna.

ANNONS
|

Rapport från verkligheten. 93-åriga Lars är en pigg gubbe som saknar god mat som är det viktigaste i livet i äldre ålder.

7 grådaskiga lådor utan grönsaker levereras onsdag i alla hast. Saknas någon rätt bland de 18 som kan väljas så levereras kålpudding.

Lars har gått ner 3 kilo på två månader. Grannar tycker synd om Lars och knackar på och lämnar mat till honom. Allt detta sker 2022 i Kungsbacka, en kommun som levererar miljonvinster och överskott på över en miljard i dagskassan.

Vård och omsorg, fundera på det du! Fundera på att i kommunen finns måltidsråd och dietister som ska se till att våra gamla och sköra ska få god och näringsrik mat dagligen. Ja, vad sysslar dom med?

ANNONS

Lars är hemtjänstboende och får mat en gång i veckan. Beställer på måndag och de grådaskiga smaklösa lådorna levereras på onsdag. Lars har arbetat i hela sitt liv och levererat miljontals i skatteintäkter. Alltid uppskattat god mat som frugan fixat. Nu är han ensam och den goda maten är borta.

Efter mötet med Lars och när jag kom till bilen så kändes det tungt. Är detta verkligen sant?

Janne Heimbrand, Kungsbackaborna

LÄS MER:Region Halland går 1,3 miljarder plus – investera i personalen

LÄS MER:Kommuninvånare kontra aktieägare

LÄS MER:Beklagligt att M och SD röstade nej till att utvärdera matlådorna

ANNONS