Agnetha Ernegård, Kungsbacka Framtidsparti.
Agnetha Ernegård, Kungsbacka Framtidsparti. Bild: Mia Sandblom

Jag håller inte med om att Kungsbacka är en superkommun

Kungsbacka är Sveriges superkommun 2023 och det känns ju bra – eller?

ANNONS
|

Tidningen Dagens samhälle utser Årets superkommuner. Kungsbacka kommun var i år nominerad i storstadskategorin och slogs om guldet tillsammans med Mölndals stad och Härryda kommun.

Citat från uttalande av vår kommundirektör Malin Aronsson:

”Att vi vinner detta pris är tack vare alla fantastiska medarbetares strävan och arbete varje dag som ger oss så fina resultat. Det är även ett kvitto på att många invånare trivs i vår kommun.”

Pressrealesen fortsätter:

Kommunens vision för 2030 säger: ”Varje människas potential tas tillvara och näringslivet blomstrar. Här växer du hela livet.” Medborgarundersökningen (från 2022) visar väl att det kan vara mer än tomma ord. Kungsbacka når genomgående goda resultat, men en styrka ligger i klimat- och miljökategorin”. Det är ju jättebra, med tanke på att vi alla vill lämna över en bra plats till de som skall fortsätta bygga/bo i Kungsbacka.

ANNONS

Också Lisa Andersson, (M), kommunstyrelsens ordförande, citeras:

”Nu ska vi fortsätta jobba för att alla som bor, verkar och vistas i Kungsbacka kommer fortsätta trivas och för att nå vår vision 2030. Den handlar om att varje människas potential tas tillvara och näringslivet blomstrar”.

Men, nu till varför jag inte kan hålla med om att Kungsbacka är en superkommun, i alla avseenden. Läste just en insändare som handlade om en äldre man i vår kommun som inte har möjlighet att komma ut eftersom han bor en halv trappa upp och inte på egna ben kan ta sig ut/in. Mannen, nästan 90, år får inte biståndsbedömning på en trapphiss?

Skulle också vilja se förbättring av sjukvården på våra Vård & Omsorgsboenden, med flera läkare/sjuksköterskor för det heter VÅRD & Omsorg. Återkommer även om maten till de som har hemtjänst, där man i princip ”körde över” de som köpte och fick levererat varm god mat varje dag, dom nu skall äta kyld eller fryst mat som levereras en gång i veckan.

Är detta att ta tillvara på varje människas/invånares potential och önskan, hela livet Eller är det krasst så att äldreäldre (som de kallas) inte passar in i kommunens vision?

Agnetha Ernegård

ANNONS

Kungsbacka Framtidsparti

Replik på:

ANNONS