Skärp er alla beslutsfattare, skriver insändarskribenten. Arkivbild.
Skärp er alla beslutsfattare, skriver insändarskribenten. Arkivbild. Bild: Jakob Simonson

Ska det verkligen behöva vara såhär att bli gammal?

Nu är jag ledsen och förbannad.

ANNONS
|

Min pappa som är 88 år, sitter i rullstol och kan bara åka hemifrån när han skall till läkare. Det vill säga sjukresor. Han har ett färdtjänsttillstånd men kan inte komma ner för sex trappsteg ifrån bostaden till färdtjänsttransporten. Då måste han få beviljat trappklättring som extra tillägg, vilket han fått avslag på.

Det finns ingen i hans hemkommun Kungsbacka som vill hjälpa till och ta ansvar. Vi som anhöriga blir bara runtslussade till olika personer och det händer ingenting!

Min mamma har rätt till avlastning, men då är det hon som skall åka hemifrån? Hon skall inte kunna få vara ensam hemma någon gång. Hur länge skall hon orka?

ANNONS

Pappa hade kunnat få åka på dagomsorg och fått ett lite socialare liv, men inte i Kungsbacka kommun. Jag saknar ord. Skall det verkligen vara så här att bli gammal?Att sitta hemma och inte få komma ut? Inte kunna hälsa på barn och familj? Inte få åka på dagomsorg?

Skärp er, alla beslutsfattare i Kungsbacka kommun, och ta hänsyn till våra äldre. Snart sitter ni där också. Enligt samtal mellan min mamma och bostadsbolaget så finns det insatt handikappshissar tom upp till tredje våningen på andra ställen i samma hyreshus. I pappas fall är det bara till första våningen. I området där de bor har det funnits minst två hissar vid olika tillfällen som jag sett själv. Enklaste och billigaste hade varit en trappklättrare, men nej ,det beviljas inte längre.

Ann-Christine Svensson

ANNONS