In med värme – både vad gäller mat och daglig kontakt

Kungsbacka Framtidsparti, som arrangerade den första av flera demonstrationer 7 februari gällande ”Kyld mat bort – Varm mat åter”, vill att Vård & Omsorg i första hand tänker på omsorgstagarens bästa.

ANNONS
|

Med det menar vi att inga medicinrobotar skall ersätta ännu en mänsklig social kontakt. Det räcker väl redan mer än väl, att den varma maten som levererades varje dag och då med mänsklig kontakt tills vidare tagits bort. Jag skriver tills vidare för än är sista ordet inte sagt i denna så uppmärksammade och engagerande fråga bland många kommuninvånare.

Kylda maten skall bort och in med värme både vad gäller mat och en daglig kontakt för våra omsorgstagare. All heder riktar vi till alla er som arbetar ute hos omsorgstagarna, såväl i kommunal som privat regi. När man ställer frågan till ansvariga politiker i nämnden Vård & Omsorg om varför man tagit bort leveranserna av den varma maten, får man bland annat till svar: De som låg sist på körlistan fick inte alltid varm mat? En fråga på det. Varför har ingen klagat på det? Jag tror detta är en efterkonstruktion från er som är ansvariga. I bilarna som nu kör ut den kylda maten finns det kylförvaring, varför hade man inte moderna värmeskåp i bilarna då ni levererade den varma maten?

ANNONS

Att nu även införa medicinrobotar kommer att medföra mer psykisk ohälsa hos omsorgstagarna. Är det kanske så att ni vill ”frysa ut” omsorgstagarna så de flyttar till ett vård- och omsorgsboende? Frågan är, finns det resurser/platser till det? Där skulle de åtminstone få varm mat varje dag och se någon levande varelse då och då.

Kungsbacka Framtidsparti undrar, vart tog Moderaternas löften inför valet 2022 vägen? Var är de varma händerna och det värdiga bemötande ni utlovade?

Agnetha Ernegård, Kungsbacka Framtidsparti

LÄS MER:Demonstration mot kall mat drog stor uppslutning

ANNONS