Hur tänker Kungsbacka kommun?

Nu är det upp till bevis för Moderaterna att stötta handikapporganisationerna inom Individ och familjeomsorgen, skriver socialdemokraternas Maj-Britt Rane Andersson, som tycker besparingarna gått för långt.

ANNONS
|

Hur tänker Kungsbacka Kommun? Skall inte Kungsbacka Kommun se till att all de som behöver hjälp och har ett grundläggande behov får det för att få ett fungerande liv. Kommunens policy säger: kommunen har ansvar för att det stöd och den omsorg och service du får skall ha god kvalitet och hög säkerhet. I artiklar i lokalpressen under flera år har vi läst,underskott, besparingar, budgeten skall hållas! Nog tycker jag att vår välbärgade kommun har råd med att erbjuda de svagaste stöd och hjälp och dessutom har kommunen yttersta ansvaret, det ligger inte på någon annan.

LÄS MER:Fridolina Rolfö om glädjen över nya stjärnklubben ”Otroligt stort”

Kalle Påsse Sundvall (M), ordförande i Nämnden för individ- och familjeomsorg, säger ofta: samarbete det är nyckeln! Men då vore det på tiden att handikapporganisationerna och deras representanter får inflytande, de har kunskapen. Socialdemokraterna har vid flera tillfällen yrkat på höjning av budgeten men naturligtvis fått avslag. Nu har moderaterna sommaren på sig att visa att stödet ges och personalen får möjlighet att utföra sitt arbete och får möjlighet att stötta både de behövande samt anhöriga och gode män.

ANNONS

LÄS MER:Här kan du kamma hem storvinsten – direkt från bilen: ”Så töntigt att det är roligt”

Maj-Britt Rane Andersson (S)

vice ordf Nämnden för Vård och Omsorg

ledamot Kommunfullmäktige

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS