Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild. Bild: Stefan Bennhage

Halland har inte den kris som S beskriver

Replik på: ”Största sjukvårdskrisen sedan 90-talet”.

ANNONS
|

I Region Halland har vi inte den krisen som (S) skriver om. Region Halland ligger i toppskiktet när det görs oberoende bedömningar av kvalitén på sjukvården. Insändaren från (S) om sjukvården är en blandning av felaktigheter och halvsanningar. Man har inte heller rätt siffror (de skriver underskott på -600 miljoner) Region Halland gör ett + resultat för 2023 så uppsägningar kommer inte att ske pga ekonomiska skäl, tvärtom välkomnar vi verkligen nya medarbetare.

Region Halland har varit borgerligt styrd sedan 1912 bestående av Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna som tillsammans tar stort ansvarstagande. Alliansen har under många år byggt upp en buffert, som nu kommer väl till användning gällande om-till-ny om och till våra sjukhus. Vi har under våra år i styret skapat en sjukvård med god kvalitet.

ANNONS

Vi arbetat fokuserat, med flera år i sikte, en stabil ekonomi och budget i balans. Allt för att våra hallänningar ska få en god och säker vård.

Vi ska istället sträcka på oss, med ödmjukhet och stolthet värdesätta hälso- och sjukvården i Halland, alla medarbetare som gör ett fantastiskt arbete för och åt oss invånare I Halland.

Ann Molander (L) Gruppledare Liberalerna Region Halland

Hanna Schölander (L) Vice Gruppledare Region Halland

ANNONS