Tommy Rydfeldt (L).
Tommy Rydfeldt (L). Bild: Roger Larsson

Detaljälskande Socialdemokraterna framme igen

Vi har sett en trend hos de nya populistiska socialdemokratiska ledarskapet. Man vill lägga sig i detaljer och tar gärna inte reda på fakta, innan man kastar sig över tangenterna och allt här i världen tycks då vara alliansen i Kungsbackas fel.

ANNONS
|

Den ordning som varit etablerad under lång tid, att politiken beslutar om vad som ska göras och tjänstepersonerna om hur detta genomförs, tycks nya ledarskiktet i S inte bry sig om. Ju mer detaljer de kan lägga sig i, desto bättre.

Senast spelar Magdalena Sundqvist (S) och Maj-Britt Andersson (S) upp indignation över ett brev där vissa som går inom daglig verksamhet inte ska få mat från Signeshus då köket där ska renoveras. Och alternativ räknas upp.

Ett brev som varken förvaltningsledning och definitivt inte politiken varit inblandad i. Men enligt S så är det den styrande majoritetens fel. Och påståenden att de skulle bli utan mat stämmer inte utan det handlade om hur de ska få mat. Men varför bry sig om sådana detaljer om chansen finns att hoppa på alliansen.

ANNONS

I detta fall hoppar man återigen på tjänstepersoner som fattat besluten i den verksamhet de leder. Inte snyggt.

Jag ska avsluta med att ge er rätt på en punkt. Informationen har inte varit bra. Därför tittar förvaltningen på frågan på nytt.

Under de närmaste fyra åren som ordförande är mitt budskap öppenhet, delaktighet och dialog. Vi kommer kanske inte alltid bli överens med de som söker vårt stöd men de ska veta att de har fått möjlighet att framföra sina synpunkter, att det funnits en dialog och att vi lyssnat.

Förvaltningen har till stora delar ny ledning och i mina samtal med dem har de framfört dialog och delaktighet som en av de viktigaste förändringar som måste göras och arbetar med att hitta formerna för den.

Tommy Rydfeldt (L)

Ordförande Nämnden Individ & Familjeomsorg

LÄS MER:Kommunen backar om kritiserade matförslaget

LÄS MER:L sågar förslaget om fältassistenter på stan

ANNONS