Arkivbild.
Arkivbild.

Den svenska skogen sitter på många nycklar!

Replik på Håll Bryssel borta från den svenska skogen.

ANNONS
|

Skogen är viktig för oss i Centerpartiet, därför sitter Emma Wiesner i utskotten som hanterar jord- och skogsbruksfrågorna, där hon också är aktiv och förhandlar dessa frågor, med den svenska skogen och skogsägarnas bästa för ögonen.

Sverigedemokraterna vill i sin debattartikel ge sken av att det är bara dom som bryr sig om den svenska skogen, inget kan vara mer fel. Skogen sitter på många nycklar för att lösa utmaningarna med klimatförändringarna och hotet mot den biologiska mångfalden. Den ger oss virke att bygga hus av, energi att värma våra hus med, bränsle till våra fordon, fibrer som kan användas i hållbara kläder, papper, biologisk mångfald, den lagrar koldioxid och ger oss möjlighet till rekreation. Därför är det stort fokus på skogen även från EU:s sida.

ANNONS

Centerpartiet vill inte att EU detaljreglerar det svenska skogsbruket, för hur den svenska skogen sköts vet bäst våra skogsägare. Det skiljer på skogen i Sveriges avlånga land och på skog i tex Spanien. Detta måste EU ta hänsyn till.

Centerpartiet förhandlar genom vår parlamentariker Emma Wiesner för att den svenska skogen ska kunna producera så mycket som möjligt av de tjänster vi nämner ovan, självklart med fortsatt fokus på äganderätten.

Andra partier får svara för sig, men vi vet att Centerpartiet och Emma Wiesners ingång är att få ut mesta möjliga nytta ur skogen. Allt för att leverera alla de tjänster skogen bidrar med och kan bidra med i framtiden.

För att Emma Wiesner ska kunna fortsätta detta viktiga arbete så behöver hon din röst i valet till Europaparlamentet den 9:e juni!

Harald Lagerstedt (C) Varberg, kandidat till Europaparlamentet

Jenny Håkansson (C) Halmstad, kandidat till Europaparlamentet

Anu Majkvist (C) Varberg, kandidat till Europaparlamentet

Fredrik Hansson (C) Kungsbacka, distriktsordförande och skogsägare

ANNONS