Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Leonore Nordin

Dela inte ut bonusar – sänk kommunalskatten

Det är närmast oförskämt att låta majoriteten av skattebetalarna finansiera glädjebonusar till offentlig personal, skriver Tomas Thorvaldsson.

ANNONS
|

Våra skattepengar börjar nu frikostigt delas ut som bonus till offentliganställda av våra kommunal- och regionpolitiker. Regionanställda ska detta år få 10 000 kronor i bonus, förra året var det ”bara” 5 000 kronor, kommunalanställda vill naturligtvis ha lika mycket. Allt med motiveringen att det behövs uppmuntran för hårt arbete under svåra tider!

Ber att få ödmjukt påpeka att resten av samhället också har varit utsatta under den tid som varit. Vi behöver också få vårt liv att gå ihop. Många skulle vara glada att ha ett jobb att gå till…

Det är närmast oförskämt att låta majoriteten av skattebetalarna finansiera glädjebonusar till offentlig personal. Det är inte den användning av våra skattepengar vi vill se. Vi har avtalsrörelser för att få rätt lönesättningssystem.

ANNONS

De övervinster som både Kungsbacka kommun och regionen gör är avsevärda och skyhögt över både beräkningar och budgetar. För kommunen kan skatten sänkas minst två kronor och för regionen minst en krona och det skulle ändå finnas pengar kvar som överstiger både budget och långtidsprognoser.

Sänk kommunalskatten för alla. Det ger uppmuntran till alla. Skattebetalarna är själva bättre på att avgöra vad som är bäst för individen och egna familjen. Det är dessutom våra pengar och kan bäst användas av oss och inte överlämnas till politiker för diverse älsklingsprojekt utanför kärnverksamheten.

Tomas Thorvaldsson

LÄS MER:Kungsbacka gör större vinst än väntat – redo för hårdare tider

LÄS MER:Osmakligt med överbudspolitik några månader före valet

LÄS MER:Så vill de styrande regionpolitikerna fördela 13 miljarder

ANNONS