Trippel pallplats för Filippa Bergand på SM

Filippa Bergand från Åsa är nöjd med sin insats på bordtennis-SM i helgen, men att hon förlorade finalen i damsingeln grämer henne.
– Samtidigt vet jag att jag var orädd och gjorde mitt bästa.

ANNONS
|

Filippa Bergand är kvar i Köping där SM spelades i helgen. Nu är det läger för alla de som ska tävla i bordtennis-EM nästa vecka. Det är en speciell känsla att umgås med idrottarna man alldeles precis slagit, eller fått stryk av.

– Jag var lite orolig för stämningen på middagen i går kväll. Det kändes som att det kunde bli stelt, men det gick faktiskt bra, säger Filippa.

LÄS MER:Den första jämställda golftävlingen hålls i Kungsbacka: ”Vi är jättestolta”

Möter sina kompisar

Hon är själv nöjd med tre pallplatser, hon tog guld i damdubbel och silver i mixed dubbel, men kan inte låta bli att gräma sig över att hon inte knep guldet i damsingelfinalen. Den förlorade hon mot Linda Bergström från Ängby, som hon vunnit damdubbeln tillsammans med strax innan.

ANNONS

– Det är speciellt att möta henne direkt efter att vi tagit guld tillsammans, men det är så det är på SM. Jag är bra kompis med många av de jag tävlar mot, vi har känt varandra i många år, säger Filippa Bergand.

LÄS MER:Damerna diskriminerades – SvFF pudlar: ”Beklagar”

Redo för EM

Hon tycker att formen inför EM känns bra och att det är skönt att ha den känslan såhär tätt inpå.

– Formen känns absolut bra. Jag är inte besviken, jag vet att jag var orädd och gjorde mitt bästa. Linda var bättre, helt enkelt. Men det klart att man grämer sig lite, säger hon.

Redan i helgen är det dags att åka till Warszawa för individuella EM, och beroende på hur bra det går kommer Filippa Bergand vara tillbaka i Sverige någon gång runt midsommar.

– Jag har inte spelat mot utländskt motstånd sedan innan corona, så det ska bli väldigt kul. Jag ser fram emot det väldigt mycket, det är skönt att det kommer igång nu.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS