Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Thomas Askebrand har lämnat Västerås. Nu hoppas Åsabon på en ny roll inom fotbollen. Kanske som sportchef? Bild: ANDERS FORNGREN
Thomas Askebrand har lämnat Västerås. Nu hoppas Åsabon på en ny roll inom fotbollen. Kanske som sportchef? Bild: ANDERS FORNGREN

"Tarra” var nära att få jobbet som sportchef i Blåvitt

År av pendling gjorde att Thomas Askebrand fick nog. Han sa upp sig från jobbet som tränaren i Västerås SK.
För tre år sedan var han aktuell som sportchef i IFK Göteborg. Han hoppas att något liknande kan komma på tal igen.
– Det finns flera roller inom fotbollen som jag skulle vilja testa, säger ”Tarra”.

Redan under sommaren berättade Thomas Askebrand för klubbledningen att han ville sluta som tränare för Västerås SK Fotboll efter säsongen.

Skulle slutföra säsongen

Tanken var att han skulle göra klart säsongen. Men efter segermatchen mot Landskrona den 1 augusti gjorde klubben klart att ”Tarra” fick kliva av och lämna plats för Kalle Karlsson.

LÄS MER: Åsatränaren vann över svenska mästarna

– Jag blev lite överrumplad faktiskt. Även om det inte var något dramatiskt med det hela. Jag hade berättat för Västerås att jag inte ville bo kvar där och hade redan skolat in Kalle som tränare, säger Thomas Askebrand, som bor i Åsa.

Han fortsätter:

– Det tar på krafterna att sitta ensam i en lägenhet sex dagar i veckan. Inte bara för mig utan kanske framförallt för min fru Pernilla.

Vad ska du göra nu?

– Jag har ju varit i några klubbar och förstår ju att det blir allt svårare att få tag i något för varje år som går. Samtidigt har jag varit nära att få sportchefsjobb både en och två gånger, säger Thomas Askebrand.

Nära få jobb i Blåvitt

För tre år sedan var ”Tarra” snubblande nära att få tjänsten som sportchef i IFK Göteborg.

LÄS MER: Tobias Hyséns otäcka skada – krossade näsan och fick hjärnskakning

– I samband med att jag höll på att få ett jobb som sportchef, så insåg jag att det mycket väl skulle kunna vara ett jobb för mig. Hade inte tidigare tänkt i de banorna, men faktum är att ju mer jag tänkte på saken ju mer kom jag på mig själv med att mina styrkor inom branschen även finns i en sån tjänst. Så jag behöver inte vara huvudtränare även om det är det som jag kan mest.

Askebrand har också funderat över yrket som talangscout. Han pekar på att han har fått fram runt 50 spelare från lägre divisioner som i dagsläget spelar i allsvenskan eller utomlands.

Inte haft semester på länge

– Nyligen var jag nära att få ett jobb som sportchef i en norsk klubb, men de valde ett annat upplägg. Det hade passat bra eftersom man inte behöver vara på plats hundra procent av tiden. man kan jobba hemifrån några dagar och sen vara på plats resterande dagar, säger Askebrand.

Om jobbet som talangscout säger han:

– Jag har fått fram mängder av talanger. I Västerås sålde vi bara under det här halvåret en spelare till Norge, en till Danmark och tre till allsvenskan, säger Thomas Askebrand.

När måste du bestämma dig?

– Jag ska passa på att vara ledig nu. Jag har inte haft semester på många år. Nu ska jag ladda batterierna och så hoppas jag att telefonen börjar ringa i höst igen. Fram till dess ska jag umgås med min familj, reflektera, och komma till insikt, säger Askebrand.

LÄS MER: Stjärnan om mötet med jätten Malmö FF: ”Trodde inte på det”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.