Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Skyttekungen fortsätter leverera vid 34 års ålder: ”Bara kul om jag kan bidra”

Med hälften av serien spelad ser det ljust ut för Löftadalens IF. Lagets skyttekung, Johan Gunnarsson, 34 år, har gjort 16 mål på 11 matcher. Och det är inget ovanligt att han brukar göra mål. 31 mål under ett år gav honom Guldskon 2008 och det är ingenting som verkar avta med åren.
– Det blir en spännande höst. Det är bara kul om jag kan bidra med det och vara delaktig i spelet, säger han.

”Johan Gunnarsson gjorde två mål när Löftadalen vann mot Anneberg”, ”Johan Gunnarsson tremålsskytt i Löftadalens seger mot Veddige”, ”Johan Gunnarsson fixade segern för Löftadalen i matchen mot Träslövsläge”. Det är några av rubrikerna hittills i säsongen för herrarna i division 6, Halland norra.

Och det har gått bra för Löftadalen i serien, där de just nu ligger på en femte plats i tabellen. En match av elva har man förlorat och fyra matcher har man spelat lika. Med hälften av matcherna kvar att spela hoppas man på att kunna fortsätta hålla fanan högt. Skyttekungen Johan Gunnarsson, har gjort 16 mål under säsongen.

– Vi har fått till det bra i år. Jag hoppas vi kan hänga i och slåss om en serieseger. Men det är en jämn serie, säger han.

LÄS MER: Skadegörelsen på kommunens skolor kostar nästan en miljon

Vann guldskon med 31 mål

Redan tidigt var han en vass målskytt, och 2008 vann han Guldskon med 31 gjorda mål vilket var flest i hela Sverige den säsongen. Och målformen verkar hålla i sig, trots att Johan Gunnarsson nu fyllt 34 år. Hittills i år har han gjort inte mindre än 16 mål. Men att få in 16 till tror han blir svårt.

– Det har hängt i sig. Mina styrkor är att jag har bra bollmottagning, spelsinne och tajming, och att jag är duktig på att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Förr var jag snabbare och kunde springa ifrån lätt men det är inte riktigt så nu på senare år, säger Johan Gunnarsson och skrattar.

Han började spela fotboll i Hällesåker, från knatteålder upp till 15-16 år. Då började han i Lindome GIF och gick senare till IFK Fjärås. För tre år sedan när han tänkte lägga fotbollsskorna på hyllan ringde hans pappa som då var tränare i Löftadalens IF.

– Jag trivs väldigt bra här, det är en familjär känsla i föreningen. Sen har jag anknytning hit, flera släktingar bor här och jag har spenderat somrarna här när jag var liten.

LÄS MER: Här tränas nästa Fridolina Rolfö-stjärna – tillbaks på planen där allt började

Familjär förening

Föreningen påminner honom om moderklubben Hällesåker, en mindre förening som har lite svårare att få dit folk när många byter eller flyttar till de större klubbarna i kommunen. Men det finns en stark gemenskap.

– När vi spelar här hemma kommer det en del folk som följer en och som alltid är här. Jag kommer sakna det när jag slutar. Det är förhoppningsvis inte än, men jag är ändå 34 år, men det är kul så länge det håller.

Johan Gunnarsson tycker att laget har blivit bättre för varje år och i år är de vassa.

– Det är roligt att vi är med på riktigt och har gett oss själva den chansen. Vi får försöka bibehålla det vi gjort hittills. Vi får ta det ett steg i taget men vi har förutsättningarna för att kunna vara med och slåss i toppen.

LÄS MER: Lars-Inge Rolfö har följt dottern hela hennes karriär

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.