Sjögärde Golfklubb höll i tävling för juniorer ”På liv och död”

På fredagen stod Sjögärde Golfklubb i Frillesås för en av banorna under Göteborg Golf Cup. Det är en juniortävling där alla upp till 21 år kan delta, oavsett kön eller ålder. En klubb som har sett fram emot det här under hela säsongen är Kungsbacka GK.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeKungsbacka|

På fredagen stod Sjögärde Golfklubb för en av de fyra banorna under Göteborg Golf Cup och allt ifrån golffantaster, tränare, föräldrar till klubbmedlemmar hade samlats för att ta del av tävlingen.

LÄS MER:Finns det likheter mellan corona och padel?

Det är en lagtävling för alla juniorer upp till 21 år, oavsett kön eller ålder. Under fredagen deltog 33 lag från olika kommuner och varje klubblag har sammanlagt tre lag med två spelare och några reserver med på plats. För att få vara med och delta behövs det minst sex spelare och totalt kan det vara uppemot tio spelare.

– Det är en jätterolig tävling och alla är positiva i botten. Men sedan är det också på liv och död. Men alla stöttar varandra och det är så kul att se 19-åringar spela tillsammans med tioåringar, säger Freddy Sylvenius, Sjögärde GK.

– Vi har haft ett otroligt stort startfält och det har varit väldigt livat här under fredagen, men alla är nöjda. Juniorerna är vår framtid och nu har vi också fler på gång här från Sjögärde som kanske kan vara med i nästa år, säger Johanna Söderström, Sjögärde GK.

Bosse Melander.
Bosse Melander kom på idén om att starta en golftävling för alla juniorer som efterliknar fotbollens Gothia Cup. Bild: Sanna Puoskari

”Det blir alltid en sån stämning”

För tolv år sedan grundades Göteborg Golf Cup efter en önskan om att starta en liknande tävling som fotbollens Gothia Cup, fast för golffantaster.

– Det var jag som väckte idén till liv och efter att ha pratar med Golfförbundet i Göteborg tog det bara några sekunder innan jag var projektledare och ansvarig för det här, säger Bosse Melander, projektansvarig.

LÄS MER:Alfons Bondesson tog brons i lag-EM i golf – ”Jätteroligt”

Om en grupp spelar oavgjort efter niohålsrundan ska de mötas i den så kallade särputtningen. Det kan jämföras med fotbollens straffsparkar där lagen ska putta bollen i hålet.

– Det blir alltid en sån stämning när det är dags för särputtningen. Det blir helt knäpptyst och alla är fokuserade på att vinna. Det bästa är att avsluta finalen på det här sättet, säger Bosse Melander.

Under cupen anordnas det också grill- och golfkvällar för alla som är med och deltar, vilket också är till för att skapa en bättre gemenskap. Vanligtvis brukar det vara en stor invigning på Hills, men till följd av pandemin ställdes det in i år.

Kungsbacka GK
Kungsbacka GK blev gruppspelsvinnare under fredagen och hoppas på en fin placering under Göteborg Golf Cup. Bild: Sanna Puoskari

”Vi håller tummarna för en fin placering”

Flera klubbar och lag laddar upp inför tävlingen under hela säsongen – och några som har sett fram emot den är Kungsbacka GK.

– Vi brukar ställa upp med olika konstellationer varje år. Det är väldigt få gånger där det är en lagtävling som handlar om strategier, gemenskap och att det ska vara mixat, säger Therese Jacobson, tränare för klubben.

LÄS MER:Den första jämställda golftävlingen hålls i Kungsbacka: ”Vi är jättestolta”

Kungsbacka GK slogs ut under fredagseftermiddagen och dök upp ungefär två timmar senare med stora leenden på läpparna. De hade vunnit gruppspelet och var nöjda med sin insats.

– Vi älskar verkligen matchspel och håller tummarna för en fin placering nu i tävlingen. Vi har plockat ut ett lag som varit flitiga med tävlingar, säger Therese Jacobson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS