Prisfest för Alexander Jeremejeff på fotbollsgala: ”Absurt”

SM-guld med BK Häcken och seger i skytteligan. För Kungsbackasonen Alexander Jeremejeff har säsongen varit minst sagt lyckad. På tisdagens gala Allsvenskans stora pris drog han dessutom hem två tunga utmärkelser.
– I min mening är det andra som borde vunnit, säger anfallaren till tv-kanalen Discovery efteråt.

ANNONS

Bortsett från några matcher med måltorka under hösten har säsongen gått som på räls för BK Häckens anfallare Alexander Jeremejeff. Laget tog sitt första SM-guld någonsin, och för Jeremejeffs del har målskyttet gått såpass bra att han blev Allsvenskans skyttekung med sina 22 fullträffar.

Knep titeln

Jeremejeff, som är uppvuxen i Kungsbacka och spelade för Tölö IF i mitten av 00-talet, har förutom BK Häcken även spelat för Malmö FF och Dynamo Dresden. Men det är alltså i den gulsvarta tröjan han nått sina största framgångar.

När det var dags för årets upplaga av Allsvenskans stora pris på tisdagskvällen gick anfallarens prestationer inte omärkt förbi. I egenskap av skytteligavinnare knep han titeln Årets forward före konkurrenterna Marcus Berg (IFK Göteborg) och Marcus Antonsson (IFK Värnamo).

”Andra som borde vunnit”

Men det stannade inte där. När det slutligen var dags för den tyngsta utmärkelsen var det åter Alexander Jeremejeff som fick kliva in i strålkastarljuset och ta emot priset. I konkurrens med de två lagkamraterna från BK Häcken, Samuel Gustafsson och Mikkel Rygaard - gick Jeremejeff även ut från galan som Årets bästa spelare. Något som han dock själv verkade lite förvånad över.

– Det är absurt, tack så jättemycket. Tack till alla som röstade, men i min mening är det andra som borde vunnit. Kanske framförallt Samuel, säger pristagaren till Discovery.

Kungsbacka-Posten har sökt Alexander Jeremejeff för kommentarer.

LÄS MER:Pettersons båt framröstad som mest klassisk: ”Hejar när jag möter dem”

LÄS MER:Möt Lilla Jonna – bibliotekarien från Kullavik som gör succé på Twitter

ANNONS