Oscar Vilhelmsson säljs till SV Darmstadt

Anfallstalangen Oscar Vilhelmsson från Åsa lämnar IFK Göteborg. Affären som tar 18-åringen till tyska Darmstadt är klar och bekräftades av båda klubbarna på tisdagen.

ANNONS
|

Vilhelmsson, vars moderklubb är Åsa IF, lämnar nu Kamratgården i en affär som enligt tyska Sky Sports ger Blåvitt cirka 16 miljoner kronor. Ny klubbadress blir alltså SV Darmstadt, i fjol ligafyra i Zweite Bundesliga.

Därmed blir Vilhelmsson lagkamrat med svensken Thomas Isherwood, tidigare i Östersund.

Vilhelmsson hann på sina två säsonger i Blåvitt noteras för fyra mål på 28 matcher i allsvenskan.

– Det har varit många klubbar som har varit intresserade av Oscar över tid. Vi har haft tålamod i förhandlingarna och det känns bra att vi har kommit överens om en övergång. Oscar kommer till en klubb som vill satsa på honom och det ska bli spännande att följa honom i Darmstadt i fortsättningen, säger IFK Göteborgs klubbchef Håkan Mild till klubbens hemsida.

ANNONS

Vilhelmsson: ”Haft en fantastisk tid”

På Darmstadts twitterkonto skriver den tyska klubben att 18-åringen har skrivit på ett kontrakt fram till 2026.

– Jag valde medvetet Darmstadt, för jag tycker klubben är ett bra nästa steg i utlandet. Det är en familjär atmosfär här och förutsättningarna är bra, säger Oscar Vilhelmsson till Darmstadts twitterkonto.

Till IFK Göteborgs hemsida säger anfallaren så här:

– Jag vill tacka IFK Göteborg, alla spelare, ledare, personal och supportrar för de här åren. Jag har haft en fantastisk tid i Blåvitt och jag kommer självklart att hålla koll på hur det går framöver.

IFK Göteborg har sedan tidigare gjort klart med Vilhelmssons ersättare – Suleiman Abdullahi, som plockas från Union Berlin.

LÄS MER:IFK Göteborgs stora satsning på talanger: ”Övertygad om att det är rätt väg att gå”

LÄS MER:Vem är Suleiman Abdullahi?

LÄS MER:Vårdomen: IFK Göteborg behöver förstärka på två positioner

ANNONS