Onsala ställs mot Malmö FF i cupen

I augusti vankas det fotbollsfest modell större i Onsala och på Rydets IP. Då ställs division 2-laget Onsala BK mot giganten i svensk fotboll, Malmö FF, i Svenska cupens andra omgång.
– Kanske kan vi behöva hyra in någon extra läktare eller två, säger tränaren Jakob Carnebratt med ett skratt.

ANNONS
LocationOnsala||

Lottningen livesändes på förbundets sajt under onsdagen, och det var den tidigare IFK Göteborg-tränaren Poya Asbaghi som rullade upp Onsala BK-bollen ur urnan.

– Jag följde lottningen från stranden här i Spanien. Det ska självklart bli jättekul att möta Malmö FF, det är en inspirerande utmaning för oss med tanke på vilket lag det är, säger Jakob Carnebratt på telefon från sydkusten.

Matchen ska spelas den 18 eller 19 augusti med Onsala BK som hemmalag.

– I nuläget finns det bara en liten läktare på IP, men när vi mötte Lerkil i division 3 hyrde vi in en extra läktare och det kanske vi får göra nu också, säger tränare Carnebratt och skrattar.

ANNONS

Hans förhoppning är förstås att det blir fullsatt när Malmö FF kommer på besök.

– Vi får hoppas att det dessutom blir en fin och skön kväll, säger Carnebratt.

Många stjärnspelare

För vinnaren väntar en plats i vårens gruppspel i Svenska cupen.

Med det i åtanke lär Malmö komma med en slagkraftig trupp.

– Samtidigt har man väl flera elvor som skulle kunna göra det svårt för många lag. Men vi ska givetvis försöka spela vårt spel, det säger väl vi tränare ofta men den inställningen måste vi såklart ha, säger Onsala BK:s tränare Jakob Carnebratt.

Mer cupnytt: Bland övriga matcher i den andra omgången sticker, med västsvenskt fokus, följande ut: Hvetlanda GIF–Varbergs BoIS, Utsikten–Häcken, Vänersborg–Gais, Österlens FF–IFK Göteborg och Mjölby AI FF–Örgryte.

LÄS MER:Blöt natt för räddningstjänsten – åkte på flera larm

LÄS MER:De stod 30 meter från blixtnedslaget – ”allt blev vitt”

ANNONS