Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Onsala Pirates vinnare av 30/30-fonden – får 30 000 kronor

Onsala Pirates är en av 30 vinnande föreningar i Sverige av 30/30-fonden som startades av Henrik Lundqvist. Klubben får 30 000 kronor, väldigt viktiga pengar för föreningen menar ordförande Martin Wendelbo-Hansson.
– De går direkt till barnen och ungdomarna, det är ett otroligt välkommet tillskott, säger han.

30/30-fonden delas ut varje år till föreningar som verkar för schysst och inkluderande idrottskultur på initiativ av Henrik Lundqvist och Unibet. Det startade 2019 och i år är det första gången en förening i Kungsbacka blir en av vinnarna.

– Det känns fantastiskt. Det är så viktiga pengar för oss. Pengarna går direkt in i rörelsen, vi vill inte lägga pengar på hög utan vi återinvesterar i barnen och ungdomarna med en gång, till exempel att köpa in nya bollar, säger Martin Wendelbo-Hansson.

LÄS MER: Basketstjärnan Jonas Jerebko säljer sin lyxvilla i Onsala

”Man blir stolt”

Ett utdrag ur motivering lyder: ”Från arbetet med Piratesfonden till att dela ut basketbollar och skicka ut ungdomsledare så att ännu fler av Kungsbackas barn och unga får chans att testa på basketsporten.”

– Man blir stolt. Det känns som de gjort gedigen research och läst våran ansökan. Vi har fått fantastiska reaktioner när vi berättade av vi vunnit och ett enormt engagemang. Folk är stolta över att tillhöra klubben, säger Martin Wendelbo-Hansson och fortsätter:

– Vi har lyckats behålla momentum under pandemin. Trots att vi inte kunde spela basket och trots restriktioner så försökte vi hitta på andra saker och inte lämna barnen i sticket.

LÄS MER: Två Onsalapirater uttagna till landslagsläger i sommar

En växande förening

Klubben ordnade även basketskola, vid några tillfällen, när restriktionerna lättade. Och det är fler som har fått upp ögonen för basketen.

– Vi har växt väldigt mycket. Det är nästan så man blir lite nojig nu när säsongen drar igång hur alla ska få plats i hallarna och att man fortfarande ska se alla. Det är viktigt att alla blir sedda och hörda.

LÄS MER: Så ska Pirates lyckas i basketettan

”Där pengarna gör enorm nytta”

Exakt vad pengarna kommer att gå till är inte helt beslutat, förklarar Martin Wendelbo-Hansson, men det kan till exempel gå till nya bollar, vattenflaskor, t-shirts, kringutrustning och träningsredskap.

– Vi har inte tagit något beslut men det blir där pengarna gör enorm nytta. Det kan även bli så att vi kan anordna öppet hus där man får testa på basket som vi gjorde i somras.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.