Onsala Pirates vann hemma mot RIG Mark

Det har varit en tuff start för baskettjejerna som gick upp i division 1 i höstas. Men nu ser det ut att ha vänt. I lördags skrällde Onsala Pirates mot serieledarna RIG Mark på hemmaplan. Matchen slutade 85–76.
– Vi går lite på moln just nu. Att man gör det här tillsammans och tror på varandra, den dynamiken är häftig att uppleva, säger sportchefen Henric Löfvenborg.

ANNONS

Drygt 140 personer följde matchen, i basketettan södra dam, under lördagen i Kollahallen mellan serieledarna RIG Mark och Onsala Pirates. Inför baskettjejernas intåg i division 1 i höstas var det med skräckblandad förtjusning som de såg fram emot att få möta serieledarna. Laget har gjort en blandad säsong, och det blev en tuff start berättar sportchefen Henric Löfvenborg.

– Det blev en käftsmäll. Men vi har rest oss från bottennappet i början och ur den här grejen har vi växt samman, alla i laget förstår mer sin roll nu. Vi har gjort en otroligt häftig resa den här säsongen, säger han.

LÄS MER:Friskvårdskonsultens enkla tips för att bli starkare i vardagen

”Hade enormt självförtroende denna matchen”

Pirates vann även mot serietvåan Eos borta förra helgen och i helgen slog de alltså serieledarna på hemmaplan och det med bravur. Matchen slutade 85-76.

– Nu är man ju skitglad. Vinsten mot Eos borta gjorde att vi hade enormt självförtroende denna matchen. Vi hade förberett oss noga, vi visste vad vi skulle möta. Alla tjejerna levererade, alla gör en bra match och de var nog inte förberedda på att vi hade den kapaciteten, säger Henric Löfvenborg och fortsätter:

– Vi går lite på moln just nu. Att man gör det här tillsammans och tror på varandra, den dynamiken är häftig att uppleva. Det är skitroligt att vara tränare just nu, det är ett ganska enkelt jobb.

LÄS MER:Klubben blev av med sin lokal på grund av corona

Hoppas bli bland de fem bästa lagen

Med åtta spelade matcher ligger Onsala Pirates nu på en nionde plats. RIG Mark leder fortfarande serien, med två poäng för Eos. Henric Löfvenborg tror att laget kan ta sig upp bland de fem bästa.

– Vi gick igenom detaljer inför helgens match på torsdagens träning men det är så häftigt att se att tjejerna står och pratar med varandra och löser det här jobbet. Sen kan vi tränare ge de verktygslådan.

LÄS MER:Föreningen som lockat dubbelt så många unga på ett år: ”Knökfullt”

Nästa motstånd för Onsala Pirates är Marbo. Lagen möts söndag 19 december 16.00 i Kinnahallen.

– Just nu känns det som vi kommer vinna varenda match men sen får vi ta en match i sänder. Men kan vi bara vinna den här matchen så har vi en skön ledighet sen. Det är fint att se att även framgångarna smittar av sig på de yngre lagen. Tjejerna är så otroligt ambitiösa och de är värda den här uppmärksamheten.

ANNONS