Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En viss oro känner Onsala BK:s ordförande, Johan Gometz. Han hoppas ändå att mötet med MFF ska bli av på Rydet i oktober. Bild: Martin Björklund
En viss oro känner Onsala BK:s ordförande, Johan Gometz. Han hoppas ändå att mötet med MFF ska bli av på Rydet i oktober. Bild: Martin Björklund

Onsala BK hoppas på spel mot Malmö FF i oktober

Onsala trodde på publikfest mot Malmö FF. Men storklubben har inte tid. Nu hoppas OBK på spel i oktober. Annars kan matchen tvingas flyttas till Göteborg.
– Jag har viss ångest inför detta, säger Johan Gometz, ordförande i Onsala BK.

När division två-laget Onsala BK lottades mot svensk fotbolls nu största klubb, Malmö FF, blev det jubel i norra Halland.

Tanken var att cupmatchen skulle spelas på Rydet nu i veckan, antingen 18 eller 19 augusti.

Framgångar i Europa ställer till det

Men MFF:s framgångar i Europa har ställt till det en del vad gäller att hitta ett matchdatum.

LÄS MER: Tobias Hyséns otäcka skada – krossade näsan och fick hjärnskakning

– Jag har precis pratat med Svenska Fotbollförbundet. Malmö är strängt upptagna med annat och det tar tyvärr ofta runt en vecka innan vi får svar på våra frågor eller förslag på datum, säger Johan Gometz.

Malmö FF slog nyligen ut skotska Glasgow Rangers efter en rejäl knall och ställs i nästa omgång mot bulgariska Ludogorets.

– Jag förstår helt att Malmö har annat att tänka på. Men alternativen börja krympa för vår del. Till slut finns bara vardagar kvar och då kan vi inte spela i Kungsbacka. Vi vill ju att det här ska bli en publikfest.

LÄS MER: Stjärnan om mötet med jätten Malmö FF: ”Trodde inte på det”

Kan komma 600 åskådare

OBK kan i nuläget ta in max 600 åskådare i och med corona-restriktioner. Det är betydligt fler än de 100-150 som brukar komma och kolla.

– Vi har föreslagit 10 oktober då det ändå är landslagsuppehåll. Hittills har vi fått svaret att ”det ser tufft ut.” I sista hand blir det Svenska Fotbollförbundet som får avgöra, säger Johan Gometz.

Onsala BK hoppas fortfarande att det ska bli en fotbollsfest på Rydet. Ett värsta-scenario är om det blir förlagt till en vardag längre fram. Men då startar matchen sent på eftermiddagen och i höst blir det mörkt tidigare på kvällen.

LÄS MER: Elias Risp vill gå i pappans fotspår

– Vi har inget elljus här och i Kungsbacka finns det bara på Inlag och på Tingbergsvallens B-plan. Där kan man inte ta in något folk. Men vi hoppas och tror på Rydet i oktober och kommer då att sätta ihop en arbetsgrupp. Men visst, just nu känner jag lite oro kring detta, säger Johan Gometz.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.