Nya padelhallen satsar stort: ”Kan bli padelgymnasium i Kungsbacka”

Ännu en padelhall öppnar i Kungsbacka, och ägarna bakom satsningen har stora planer för anläggningen. TV-sända turneringar, midnattspadel och en gymnasieutbildning – bland annat.
– Vi vill att Kungsbacka ska bli navet i svensk padel, säger Patrik Rittfeldt, VD på World of Padel.

ANNONS

Patrik Rittfeldt behöver knappast sälja in fenomenet. Padeln har vuxit sensationellt de senaste åren, och de flesta som provar på blir sålda direkt. Men han gör det ändå.

– Jag har spelat tennis själv, men när jag kom i kontakt med padeln så uppskattade jag gemenskapen inom sporten. Det är en låg tröskel för att komma in, det är socialt lättillgängligt och passar både gammal och ung.

Ingen överetablering än

Han berättar att Kungsbacka var tröga i starten, och när den första padelhallen kom till kommunen var marknaden redan het och köerna långa. Det var i höstas, och sedan dess har ett par utomhusbanor tillkommit och ytterligare en inomhushall planeras. Men Patrik är inte oroad över att konkurrensen ska bli för hård. Snarare tvärtom.

– Det har varit för få banor här omkring, det har inte funnits tider. Det gör att folk tröttnar. Dessutom behövs de andra aktörernas banor vid stora tävlingar till exempel. Vi ser dem som kolleger, säger han.

Under fredagen tar World of Padel emot de första spelarna, men invigningen sker utan pompa och ståt. Det är mitt i sommaren, pandemin pågår trots allt, och man smyger igång verksamheten. Men personalen är taggad och det råder en peppig stämning i Bergsalas gamla lokaler i Varla industriområde.

– Vi är tolv personer som jobbar här, och ska bli fler. Många unga människor. Det finns en fördom om att padeln är gubbig, och därför satsar vi extra på ungdomarna, säger Patrik Rittfeldt.

LÄS MER:Stor händelse i padelvärlden pågår i Kungsbacka

Midnattspadel och gymnasieprogram

Hans kollega Anton Johansson berättar om midnattspadeln, som ska dra igång så fort det finns möjlighet.

– Under fredagar och lördagar kan ungdomar spela padel på natten istället för att vara ute på stan. Det blir som en fritidsgård.

Man arbetar också för att få till ett padelgymnasium i Kungsbacka. I nuläget finns det tre gymnasieutbildningar med padel på schemat i Sverige. De finns i Stockholm, Båstad och Uppsala. Sedan bara ett par månader tillbaka ingår Svenska Padelförbundet i Riksidrottsförbundet, vilket betyder att det kan bli ett riksidrottsgymnasium.

– Vi har slagit vad med våra leverantörer om att nästa världsstjärna är härifrån, säger Patrik Rittfeldt med ett leende.

Hälsans hus

Han och Anton Johansson visar runt i butiken och kafeterian på nedervåningen, och i de olika hallarna med banor. Totalt har World of Padel tolv banor. Åtta av dem är dubbelbanor, varav en centercourt. Det finns en singelbana och tre teknikbanor.

– Teknikbanorna fungerar också utmärkt för barn, från fem år ungefär, säger Patrik.

På övervåningen ryms ett kontorshotell. De första hyresgästerna har redan flyttat in. Många av dem har ett hälsointresse och tanken är att lokalen ska vara ett sorts ”hälsans hus”.

På hemsidan står det att den splitternya lokalen i Varla är den första World of Padel-anläggningen i världen. Det skapar förväntningar inför framtiden. Patrik Rittfeldt skrattar och nickar.

– Kungsbacka blir centrum för verksamheten. Den här hallen blir ett showroom.

LÄS MER:Padel ute är inne – här är det möjligt att hitta kärleken

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS