Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Liten har blivit stor – nu är Gustav Friman med i landslaget igen

Länge var Gustav Friman huvudet kortare än jämnåriga. Det gjorde sannolikt att han missade två landslagsårgångar. Nu har han gått ikapp och mäter en bit över en och åttio. Frillesåsspelaren har tagits ut i P21-landslaget.
– Det är ju nu man ska vara som bäst, säger ”Gurra”.

Spelarna i Frillesås bandy är vana vid kyla. Därför är det shorts på under uppvärmningen utanför gamla isladan i Kungsbacka.

Frillesåsspelarna träffas en timme innan den ordinarie träningen, som är mellan 20.15 och 22.

Bjöd på fina mål

– Det har blivit så i det nya gänget. Vi har sagt att vi ska vara bra förberedda. Det är nya rutiner inför träningar och matcher för att höja allting, säger Gustav Friman.

LÄS MER: Frillesås BK värvar ytterligare en ryss inför seriestarten

Under flera år har han blivit allt bättre och ifjol bjöd han på några riktigt fina nummer, som dessutom slutade i mål. Dessa tekniska mästerverk kunde dock inte bevittnas av någon publik.

LÄS MER: Frillesås bandys roliga Norgehistoria – Fremstad ska växa i FBK

Men andra klubbar lyckades ändå få upp ögonen för Frillesås bolltrollare. Med sina mästerliga handleder var han plötsligt en eftertraktad ung man.

Flera klubbar hörde av sig

– Jag har glömt av, men det var tre, fyra klubbar som hörde av sig. Det var speciellt och lite annorlunda.

Hur nära var det att du lämnade Frillesås?

– Jag vet inte egentligen. Man vägde det mesta för och emot, fram och tillbaka. På en skala ett till tio så var det kanske en femma. Lite förhandlingar hade vi kommit fram till. Jag ville ha ett kontraktsförslag från varje klubb, så att man visste vad man hade att jämföra, säger Gustav Friman.

Vad gjorde att du stannade på Sjöaremossen?

– Tryggheten. Att man vet att man har en roll i en grupp. Det är bra grabbar i laget och skönt att slippa slå sig in i ett nytt lag.

LÄS MER: Frillesås bandy nattvandrar under midsommarhelgen: ”Finns en otrygghet”

Gustav Friman var uttagen i P15-landslaget. Men han missade både P17 och P19 i blågult. Nu har han fått en plats i P21-landslaget.

”Nu man ska vara som bäst”

– Jag blev inte uttagen, petad. Det är ju inte som P17 eller P19-spelare man ska vara som bäst, det är ju nu man ska vara som bäst. Därför smäller det lite högre att få en plats i P21-landslaget.

Har du fått någon förklaring till varför du petades?

– Egentligen ska väl den dåvarande förbundskaptenen förklara det. Men om jag får peka ut något, så har det mycket med fysiken att göra. Det händer väldigt mycket i kroppen under de här åren, säger Gustav Friman.

Och fortsätter:

– Jag var väldigt sen i min fysik. När de andra var en och åttio eller en och nittio, så var jag fortsatt runt en och sextio. Jag fick jobba hårt med skridskoåkning och klubbteknik istället. Det har jag fått tillbaka nu, säger Friman, som nu mäter 183 centimeter.

Villamatchen en fingervisning

Inledningsvis gjorde Frillesås en kanoninsats och var nära att nypa en poäng av storklubben Villa för någon månad sedan. Men fortfarande står laget utan seger under försäsongen.

LÄS MER: Han är Frillesås viktigaste spelare – just nu

– Vi i gruppen tänker titta uppåt i serien. Sen har vi kanske inte startat på ett så övertygande sätt, men jag tycker att vi startat på en betydligt högre nivå i år jämfört med förra året.

Hur då?

– Förra året hade vi det tufft att få istider i Ale arena. Nu har vi nästan spelat för många matcher. Det blir inte en maxprestation varje gång. Men Villamatchen är en fingervisning på hur bra det kan bli, säger Gustav Friman.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.